Emiliano Sala öldürüldü mü?

Emiliano Sala'nın anısını yaşatmak için gelen bir taraftar.
Emiliano Sala'nın anısını yaşatmak için gelen bir taraftar.

Cardiff City tarafından kendisine ayarlanan uçağın Manş Denizi'ne düşmesi neticesinde aramızdan ayrılan Emiliano Sala'nın cinayete kurban gitmiş olabileceği iddiaları konuşuluyor. Arjantinli futbolcunun ülkesinde düzenlenen cenaze töreninde konuşan kuzeni Martin Gatti, Sala'nın öldürüldüğünü düşündüğünü ifade etti.

Fransa Ligue 1 ekibi Nantes’tan Cardiff City’e transfer olduktan sonra kendisine tahsis edilen özel uçağı Manş Denizi’ne düşen ve bu kazada hayatını kaybeden Emiliano Sala hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı.

Sala’nın ülkesi Arjantin’de düzenlenen cenaze töreninde yerel bir televizyon kanalına konuşan kuzeni Martin Gatti, Emiliano Sala’nın öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. Olayın hemen kapatılmaması gerektiğini savunan Gatti, kuzeninin öldürüldüğüne inandığını ifade etti.

  • “Bu çok kişisel bir bakış açısı ama bana göre Sala öldürüldü. Bunu mahkemenin araştırması gerekiyor. En baştan sonuna kadar her şey araştırılmalı. Uçak düştü ve iki kişi hayatını kaybetti denilerek bu olay kapatılamaz”

Kazayla ilgili en başından beri tutarsızlıklar gördüğünü söyleyen Martin Gatti, “Emiliano’nun uçağa zorla bindirildiğini düşünüyorum. Uçak iyi durumda değil, pilot uçuşa hazır değil ve yalnız. Üstelik gece yola çıkılıyor. Peki Sala’nın temsilcileri neredeydi? Tekrar ediyorum, Sala’nın temsilcileri neredeydi?” diye sordu.