Eren Derdiyok kulübe ihtar çekti

Eren Derdiyok kaçırdığı golün ardından büyük üzüntü yaşıyor.
Eren Derdiyok kaçırdığı golün ardından büyük üzüntü yaşıyor.

Galatasaray'da sezonun ikinci yarısında takımda düşünülmeyen Eren Derdiyok, alacakları için kulübe ihtar çekti. Derdiyok, 1 milyon 95 bin avroluk transfer taksiti ve 446 bin avroluk bonuslarının 18 Ocak’a kadar ödenmesini istedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da transfer listesine konulan Eren Derdiyok, sarı kırmızılı kulübe avukatları aracılığıyla ihtar çekti.

4 Ocak’ta gönderilen ihtar mektubunda, 1 milyon 95 bin avroluk transfer taksiti ve 446 bin avroluk bonusların 18 Ocak’a kadar ödenmemesi durumunda her türlü yasal hakkın kullanılacağı uyarısında bulunuldu.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim’in isteği üzerine Antalya kampı kadrosuna alınmayan ve ‘kendine kulüp bul’ denilen Eren Erdiyok, kritik bir hamle yaptı. Tecrübeli futbolcu, alacaklarına karşılık sarı kırmızılı ‘ihtar mektubu’ gönderdi.

Hürriyet’in ulaştığı belgeler ışığında olayın detayları şöyle…

Eren Derdiyok’un avukatı Christian Schmitt, 4 Ocak’ta Galatasaray’a gönderdiği ihtar mektubunda, 31 yaşındaki futbolcunun birikmiş 1 milyon 541 bin 449 avronun ödenmesini istedi.

Mektupta ayrıca, söz konusu paranın son ödeme tarihinin 18 Ocak 2019 olduğu da belirtilerek şu uyarı yapıldı.

  • “Müvekkilimiz, sözleşmenin ihlalinden ötürü kaynaklanabilecek tüm zararların telafisi için, sınırı olmayan, sözleşme kapsamındaki haklarını saklı tutar.”

Başkan Mustafa Cengiz’in kasım ayı divan kurulu toplantısında söylediği, “Hiçbir futbolcuya senetli bile borcumuz yok” sözlerini tartışmaya açan belgelere göre Galatasaray, Eren Derdiyok’a 2018 yılının ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının ücretini ödememiş görünüyor.

Her biri 219 bin avro olan 5 aylık transfer taksitlerinin toplamı 1 milyon 95 bin avroyu buluyor. Toplam 1 milyon 541 bin 449 avro tutan paranın geri kalan 446 bin avroluk bölümünü bonuslar ve maç başı primler teşkil ediyor. Yapılan hesaplamaya göre puan başı primler 115 bin avroya ulaşırken, diğer hak edişler 331 bin avro tutuyor.

İhtar mektubunda yer alan ifadelere göre Galatasaray Kulübü, 18 Ocak tarihine kadar Eren Derdiyok’un parasını ödemediği taktirde avukat Christian Schmitt, yasal haklarını kullanmak için harekete geçecek.