Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal istifa mı etti?

Ersun Yanal

TRT Spor'un edindiği bilgilere göre Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray'ın 3-1 kazandığı tarihi derbi sonrasında istifa etti. Öte yandan Demirören Haber Ajansı, sarı lacivertli kulübün Ersun Yanal'ın durumunu görüşmek üzere toplandığını duyurdu.

Sahasında 20 yıl sonra Galatasaray'a mağlup olan Fenerbahçe'de karşılaşmanın yankıları sürüyor. TRT'nin edindiği bilgilere göre Sarı lacivertlilerde teknik direktör Ersun Yanal, görevinden istifa etti.

DHA: İstifa yoksa görevden alınacak

Demirören Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre kırmızı kart gören Ersun Yanal basın toplantısına da katılamayacağı için stadı erken terk ederken, Başkan Ali Koç ve Yönetimi statta Yanal hakkında bir karar almak için toplandı.

Sahasında 20 yılı aşkın süredir Galatasaray'a kaybetmeyen Fenerbahçe'de bu seri Yanal döneminde sona ererken, şampiyonluk şansı da oldukça zayıfladı. Yenilgi sonrası camia büyük üzüntü yaşarken daha önce ligin 16. haftasında Beşiktaş derbisini kazanmasına rağmen istifaya hazırlanan Ersun Yanal'ı yönetim duymuş ve ani operasyonla ikna ederek görevde tutmuştu.

  • Ersun Yanal'ın Galatasaray yenilgisinden sonra yine istifa eşiğine geldiği ve artık görevde kalamayacağını anladığı için bu durumu yönetime bildirdiği iddia edilirken, sarı-lacivertli yönetim de teknik heyet ve takımın durumunu masaya yatırmak için acilen toplandı. Fenerbahçe Ülker Stadı'nda toplantının devam ettiği ve istifa varsa kabul göreceği, yoksa da Yanal'ın görevden alınması bekleniyor.

Kazak: "İstifa iddiaları doğru değil"

Anadolu Ajansı'ndan alınan son dakika haberine göre Süper Lig'de Galatasaray'a evinde 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal, Ülker Stadı'ndan özel aracıyla ayrıldı.

Karşılaşmanın bitmesinden 2 saat sonra stattan ayrılan Yanal'ı yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki geçirdi.

Yanal'ın stattan ayrılmasının ardından yardımcı antrenör Volkan Kazak, karma alanından geçerken basın mensuplarının "Hoca istifa etti mi?" yönündeki sorusu üzerine, istifa haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de sahasında Galatasaray'a 3-1 kaybettiği maçın ardından sarı-lacivertli taraftarlar, stat önünde yönetim ve teknik direktör Ersun Yanal'a büyük tepki gösterdi.

Maçın ardından Ülker Stadı'nın etrafından uzun süre ayrılmayan taraftarlar, yönetimi ve teknik direktör Ersun Yanal'ı istifaya davet etti.

Zaman zaman istifaya davet ettikleri kulüp başkanı Ali Koç için de taraftarlar "Ali Koç gelecek, bize hesap verecek" şeklinde tezahüratta bulundu.

Taraftarlar, kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım lehine de tezahüratlar yaptı.

Fenerbahçeli futbolcular hakeme tepki gösterdi

Süper Lig'in 23. haftasında evinde Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de futbolcular Ozan Tufan ve Hasan Ali Kaldırım, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e, yönetiminden dolayı tepki gösterdi.

Yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan oyunculardan Ozan Tufan, maçla ilgili konuşacak bir şey olmadığını belirterek, "Konuşacak kişi Halil Umut Meler'dir. Gelip konuşacak. Maçın başından beri Serdar Aziz'e 'çok itiraz ediyorsun, sarı kartın var. İkinciyi vereceğim' diyor. Sana müdahale ettirme şansı vermiyor. Bu çocuk defans oynuyor. O nedenle korkak oynuyor. Böyle bir düzen olabilir mi. Yenilirsin, yenersin önemli değil. Hakemin buraya iyi niyetle gelmesi lazım, iyi niyet yok." diye konuştu.

  • Maç sonrası Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisinin Galatasaray'ın kazanmasından dolayı video çektiğini savunan Ozan, "Böyle bir şey tarihte var mı? Böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"Bu insanların hakkı yenmeyecek"

Takımın kaptanları olarak konuşmak zorunda olduklarını kaydeden Ozan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce bu insanların hakkını yemeyecek. Ceza da alabilirim, başka bir şey de olabilir; umurumda değil. Yazık, futbol çok farklı yere gidiyor. Dudağım kanıyor, rakip suratıma vuruyor; hiçbir şey yok. 8 faul veriyor 'size iyi niyetliyim' diyor. Sempati duyduğum Halil Umut Meler iyi niyetli gelmedi."

Tepkilerini sürdüren Ozan, "Sezon başından beri Fenerbahçe'ye değişik şeyler yapılıyor. Alanyaspor, Malatya maçında olmayacak şeyler oluyor. Hoş değil. Bir tarih var, bu tarihi yok ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolculardan Hasan Ali Kaldırım ise "Maçla ilgili konuşacak bir şeyimiz yok. En az iki tane daha kırmızı kart çıkması gerekiyordu." şeklinde konuştu.