Eski Bursasporlu 74 milyon avroya Çin'e transfer oldu

Cedric Bakambu
Cedric Bakambu

2014-2015 sezonunda Bursaspor forması giyen Cedric Bakambu, 74 milyon avro bedelle Çin ekibi Beijing Guoan'a transfer oldu.

2014-2015 sezonunda Bursaspor formasıyla gösterdiği başarılı performansın ardından 7.5 milyon avro bonservis bedeliyle Villarreal'e transfer olan Cedric Bakambu, İspanyol ekibinde de başarılı grafiğini sürdürdü ve Çin ekibi Beijing Guoan'a transfer oldu.

Villarreal'de gösterdiği harika performansla birçok takımın dikkatini çeken Bakambu, tercihini Çin'den yana kullandı. Çin ekibi Beijing Guoan'ın bu transfer için 74 milyon avro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi.

AFRİKA'NIN EN PAHALI FUTBOLCUSU OLDU

Beijing Guoan kulübü, 74 milyon euronun 34'ünü Çin Futbol Gelişim Fonu'na 40 milyon eurosunu ise Villarreal'e ödeyecek. 26 yaşındaki Bakambu, Çin ekibiyle 4 yıllık sözleşmeye imza atacak ve yıllık 18 milyon euro net maaş alacak.

Bakambu, bu transfer bedeliyle Afrika'nın en pahalı futbolcusu oldu.

BURSASPOR PAY ALAMAYACAK

2015 yaz transfer döneminde Bakambu'yu 7.5 milyon avro bedelle Villarreal'e satan Bursaspor, sözleşmeye sonraki satıştan pay maddesi koydurmadığı için bu transferden herhangi bir gelir elde edemeyecek.

Villarreal formasıyla 105 maça çıkan Bakambu 47 gol, 6 asiste imza attı.