Fakirlikten futbol sayesinde kurtulan 10 isim

Fakirlikten futbol sayesinde kurtulan 10 futbolcu
Fakirlikten futbol sayesinde kurtulan 10 futbolcu

Şimdilerde yeşil sahanın tozunu dumanına katan 10 ünlü isim için bir zamanlar futbol topu bulmak bile büyük bir lükstü. İşte futbol sayesinde hayatları değişen 10 futbolcu…

Futbolun endüstrileşmesiyle futbolcu olmanın da kıymeti özellikle son 20 yılda arttı. Futbol yalnızca tribündeki taraftarı mutlu etmekten çıktı; hayatlarını futboldan sağlayan insanların yaşamlarına daha derin izler bırakır oldu.

İşte, fakirlikten futbol sayesinde kurtulan 10 futbolcu

Samuel Eto'o

                                    Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o'nun babası ülkelerinde bir muhasebeciydi. Etraftaki ailelere göre maddi açıdan daha şanslı olmalarına rağmen yine de bolluk içinde yüzmüyorlardı. Samuel Eto'o'nun ailesi oğullarının fotoğrafını çektirecek kadar parayı denkleştiremedikleri için ünlü futbolcunun çocukluğuna dair bir fotoğraf bulmak çok zor.
Samuel Eto'o Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o'nun babası ülkelerinde bir muhasebeciydi. Etraftaki ailelere göre maddi açıdan daha şanslı olmalarına rağmen yine de bolluk içinde yüzmüyorlardı. Samuel Eto'o'nun ailesi oğullarının fotoğrafını çektirecek kadar parayı denkleştiremedikleri için ünlü futbolcunun çocukluğuna dair bir fotoğraf bulmak çok zor.
Yaya Toure

                                    Fildişi Sahilli Yaya Toure ilk ayakkabısına 10 yaşındayken sahip oldu.
Yaya Toure Fildişi Sahilli Yaya Toure ilk ayakkabısına 10 yaşındayken sahip oldu.
Wayne Rooney

                                    Wayne Rooney, ünlü bir futbolcu olduğunda özel hayatında son derece çalkantılı bir süreç geçirdi. Kendini toparlayana kadar bir hayli süre geçti... Wayne Rooney'nin çocukluğu da yokluk içinde geçti. Yetenekli futbolcunun babası sık sık işsiz kalıyordu ve aile yardımlarla ayakta kalabiliyordu.
Wayne Rooney Wayne Rooney, ünlü bir futbolcu olduğunda özel hayatında son derece çalkantılı bir süreç geçirdi. Kendini toparlayana kadar bir hayli süre geçti... Wayne Rooney'nin çocukluğu da yokluk içinde geçti. Yetenekli futbolcunun babası sık sık işsiz kalıyordu ve aile yardımlarla ayakta kalabiliyordu.
Carlos Tevez

                                    Tevez, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in suç oranının son derece yüksek olduğu semti Fuerte Apache'de dünyaya geldi. Söz konusu semtte ayakta kalmak için çok dikkatli olmak gerekiyordu. Tevez ya suça bulaşacaktı ya da kendini kurtaracaktı. Tevez'in hayatını futbol yeteneği kurtardı.
Carlos Tevez Tevez, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in suç oranının son derece yüksek olduğu semti Fuerte Apache'de dünyaya geldi. Söz konusu semtte ayakta kalmak için çok dikkatli olmak gerekiyordu. Tevez ya suça bulaşacaktı ya da kendini kurtaracaktı. Tevez'in hayatını futbol yeteneği kurtardı.
Alexis Sanchez

                                    Alexis Sanchez, 19 Aralık 1988'de Şili'nin Tocopilla şehrinde gözlerini dünyaya açtı. 'Şeytanın köşesi' ve 'Toprağın sonlandığı yer' anlamına gelen Tocopilla'da büyüyen Alexis Sanchez'in hayatı hiç de kolay olmadı. Fakir bir ailenin dört çocuğundan biri olan Alexis Sanchez çoğu zaman ailesi yemek bulamadığı için aç karna uyudu. Küçük yaşlarda annesine "İleride seni iyi yaşatacağım" sözü veren Alexis henüz altı yaşındayken para kazanmak için sokaklara düştü. Araba camları silen, sokaklarda takla atarak insanları eğlendiren Alexis elde ettiği paralarla ailesine destek oldu.
Alexis Sanchez Alexis Sanchez, 19 Aralık 1988'de Şili'nin Tocopilla şehrinde gözlerini dünyaya açtı. 'Şeytanın köşesi' ve 'Toprağın sonlandığı yer' anlamına gelen Tocopilla'da büyüyen Alexis Sanchez'in hayatı hiç de kolay olmadı. Fakir bir ailenin dört çocuğundan biri olan Alexis Sanchez çoğu zaman ailesi yemek bulamadığı için aç karna uyudu. Küçük yaşlarda annesine "İleride seni iyi yaşatacağım" sözü veren Alexis henüz altı yaşındayken para kazanmak için sokaklara düştü. Araba camları silen, sokaklarda takla atarak insanları eğlendiren Alexis elde ettiği paralarla ailesine destek oldu.
Angel Di Maria 

                                    Angel Di Maria 14 Şubat 1988'de Arjantin Rosario'da dünyaya geldi. Hiperaktif bir çocuk olan Di Maria bitmez tükenmez enerjisi nedeniyle annesini bir hayli üzüyordu. Genç kadın oğlunun enerjisini atması için onu futbola yönlendirdi. Fakir ailenin kaderini ise bu hiperaktif çocuk değiştirdi. Ünlü futbolcunun babası Miguel Di Maria'nın en büyük hayali futbolcu olmaktı. Ancak genç yaşta yaşadığı sakatlık bu hayallerini yerle bir etti. Ancak o, oğlunun yeteneğiyle gurur duyma mutluluğunu yaşadı.
Angel Di Maria Angel Di Maria 14 Şubat 1988'de Arjantin Rosario'da dünyaya geldi. Hiperaktif bir çocuk olan Di Maria bitmez tükenmez enerjisi nedeniyle annesini bir hayli üzüyordu. Genç kadın oğlunun enerjisini atması için onu futbola yönlendirdi. Fakir ailenin kaderini ise bu hiperaktif çocuk değiştirdi. Ünlü futbolcunun babası Miguel Di Maria'nın en büyük hayali futbolcu olmaktı. Ancak genç yaşta yaşadığı sakatlık bu hayallerini yerle bir etti. Ancak o, oğlunun yeteneğiyle gurur duyma mutluluğunu yaşadı.
Neymar

                                    Dünyaca ünlü futbolcu Neymar ekonomik açıdan pek de iyi bir çocukluk dönemi yaşamadı. Neymar henüz dört aylıkken babasının kullandığı araç ciddi bir trafik kazası geçirdi. Neymar'ın anne ve babası oğullarının yaşamını yitirdiğini düşündü. Uçurumda asılı kalan araçtan tüm aile sağ çıkarıldı. 4 aylık Neymar ciddi operasyonlar geçirdi ve aracın arka koltuğunun altına düşmesi onu yaşama ağladı.
Neymar Dünyaca ünlü futbolcu Neymar ekonomik açıdan pek de iyi bir çocukluk dönemi yaşamadı. Neymar henüz dört aylıkken babasının kullandığı araç ciddi bir trafik kazası geçirdi. Neymar'ın anne ve babası oğullarının yaşamını yitirdiğini düşündü. Uçurumda asılı kalan araçtan tüm aile sağ çıkarıldı. 4 aylık Neymar ciddi operasyonlar geçirdi ve aracın arka koltuğunun altına düşmesi onu yaşama ağladı.
Zlatan Ibrahimovic

                                    İbrahimovic, 3 Ekim 1981'de İsveç'in Malmö kentindeki Rosengard İlçesi'nde dünyaya geldi. Babası alkol bağımlısı olan İbrahimovic hem maddi hem de manevi açıdan son derece zor bir çocukluk yaşadı. Fakirlikle boğuşan Ibrahimovic kimi zaman karnını doyurmak için kimi zaman ise antrenmanlara yetişebilmek için hırsızlık yaptı.
Zlatan Ibrahimovic İbrahimovic, 3 Ekim 1981'de İsveç'in Malmö kentindeki Rosengard İlçesi'nde dünyaya geldi. Babası alkol bağımlısı olan İbrahimovic hem maddi hem de manevi açıdan son derece zor bir çocukluk yaşadı. Fakirlikle boğuşan Ibrahimovic kimi zaman karnını doyurmak için kimi zaman ise antrenmanlara yetişebilmek için hırsızlık yaptı.
Luis Suarez

                                    Luis Suarez 24 Ocak 1987'de Uruguay'ın Salto kentinde dünyaya geldi. Uruguaylı futbolcu zor bir çocukluk yaşadı. Suarez'in babasının çoğu zaman düzenli bir işi olmuyordu. Barcelonalı yıldız, futbol sayesinde ailesinin umudu oldu.
Luis Suarez Luis Suarez 24 Ocak 1987'de Uruguay'ın Salto kentinde dünyaya geldi. Uruguaylı futbolcu zor bir çocukluk yaşadı. Suarez'in babasının çoğu zaman düzenli bir işi olmuyordu. Barcelonalı yıldız, futbol sayesinde ailesinin umudu oldu.
Cristiano Ronaldo

                                    Dünyanın en önemli futbolcularından biri olan Ronaldo, 5 Şubat 1985'te dünyaya geldi. Alkol bağımlısı bir babanın dört evladından biri olan Ronaldo zor bir çocukluk yaşadı. Babasını 20 yaşındayken kaybeden Ronaldo'nun en büyük destekçisi annesiydi. Anne Maria Dolores dos Santos Aveiro çocuklarını son derece mütevazi yetiştirdi. Alkol kullanmayan, düzenli olarak kan bağışı yaptığı için vücuduna dövme yaptırmayan Ronaldo yaptığı yardımlarla da tüm dünyada tanınıyor. O da hiçbir zaman yoksul bir aileden geldiğini unutmayacak kadar onurlu bir insan...
Cristiano Ronaldo Dünyanın en önemli futbolcularından biri olan Ronaldo, 5 Şubat 1985'te dünyaya geldi. Alkol bağımlısı bir babanın dört evladından biri olan Ronaldo zor bir çocukluk yaşadı. Babasını 20 yaşındayken kaybeden Ronaldo'nun en büyük destekçisi annesiydi. Anne Maria Dolores dos Santos Aveiro çocuklarını son derece mütevazi yetiştirdi. Alkol kullanmayan, düzenli olarak kan bağışı yaptığı için vücuduna dövme yaptırmayan Ronaldo yaptığı yardımlarla da tüm dünyada tanınıyor. O da hiçbir zaman yoksul bir aileden geldiğini unutmayacak kadar onurlu bir insan...