Fatih Terim imzayı attı, işte ilk hedefi

Fatih Terim imzayı attı, işte ilk hedefi ​
Fatih Terim imzayı attı, işte ilk hedefi ​

Fatih Terim, 3 milyon avro garanti ücret karşılığında 1,5 yıllığına Galatasaray'a imza attı. Düzenlenen imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Terim, takımın eksiklerinden Arda Turan'a kadar birçok önemli konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da 4. Terim dönemi resmen başladı. Kulüp tarafından KAP'a bildirilen açıklamada tecrübeli çalıştırıcı ile 1,5 yıllığına 3 milyon avroya anlaşıldı. Fatih Terim'in aylık 1905 TL maaş alacağı ve 2018-19 sezonunda ise 3 milyon avro garanti ücret ödeneceğini açıkladı.

İmza töreninde söze ilk önce Başkan Dursun Özbek başladı. Özbek, en başından beri aklındaki ismin Fatih Terim olduğunu vurguladı.

Dursun Özbek'ten sonra sözü alan Fatih Terim ise, Galatasaray'ın gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Takıma dönüş sürecinden takımdaki eksiklere, Göztepe maçından Arda Turan'a kadar birçok meselede konuştu.

İmza töreninde yapılan açıklamalardan öne çıkan bölümler;

DURSUN ÖZBEK: TEK İSİM FATİH TERİM'Dİ

  • "Bir sürü şey yazıldı ve çizildi ancak tek bir gerçek vardı; Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıyacak tek isim Fatih Terim'di.
  • Fatih Terim bana, 'Galatasaray benim yuvam. Ben imzamı 1974'te attım. Asla para konuşmam' dedi. Size '1905 TL versek olur mu' dedim. Kendisi de bunu sevinçle karşıladı. Bundan sonraki dönemde Fatih Terim'e başarılar diliyorum."

ÖZBEK'İN ŞAŞIRTAN ANISI

  • "Galatasaraylı olup da, Galatasaray maçını rahat bir şekilde izleyen bir kişi olacağını sanmıyorum. Zaten izliyorsa da Galatasaraylılığından şüphe duyulur.
  • Ali Sami Yen'de bir Avrupa kupası maçı oynanıyor. Rakibimiz Eintracht Frankfurt. Maçı ne dinlemek istiyorum, ne duymak istiyorum. Heyecanlıyım. Dükkanda duruyorum radyo açıyorlar. Sokağa çıkıyorum bağırıyorlar. Arabaya atlayayım Silivri'ye gideyim dedim. İlk yarı giderim, ikinci yarı dönerim diye düşündüm. İstanbul'a geldim. Baktım davul zurna çalıyor, kazanmışız dedim. Ben böyle bir Galatasaraylıyım. Bu heyecan bitmez. Daha heyecanlı çok günler yaşayacağız."

TARAFTAR VURGUSU

  • "Öncelikle herkese merhaba. Sayın başkanımıza, değerli yöneticilerimize ve tüm Galatasaray çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu çatının altında Galatasaraylılarla beni buluşturdukları için kendilerine teşekkür ediyorum.
  • Muhteşem Galatasaray taraftarının, takımla birleştiği zaman elde ettiği başarıları tekrarlamak için buradayız. Bugün ilk antrenmanıma çıktım. Zamanımız var ancak çok da değil. Eksiklerimizi gidermek ve daha iyi olmak için bir an önce kollarımızı sıvamalıyız."

TUDOR'A TEŞEKKÜR

  • "Galatasaray'a hizmet etmiş, sevgili meslektaşım Igor Tudor'a da hizmetleri için sonsuz teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

GÖRÜŞME SÜRECİ

  • "Vallahi ben Galatasaray'ın kapısından içeri girdiğimden beri nasıl davranılması gerekiyorsa onu yaptım. Başkan aradığında nasıl görüşmek isterse onu yaparsınız. 'Tabii ki başkanım, nasıl isterseniz' dedim. Başkanımız ile çok şeffaf bir ilişki içinde olacağız."

TAKIMDAKİ EKSİKLER

  • "Eksiklerimiz var. Sol bekimiz yok. Sol ayaklı bir sol bekimiz yok. En büyük transfer, mevcut oyuncuların performanslarını en yukarıya çekmektir. Bucaspor maçından önce bazı oyuncularımıza izin verebiliriz. Çünkü hissettiğim kadarıyla kadromuzda fiziksel ve mental yorgunluğu olanlar var.
  • Galatasaray ile alakalı acil bir rapor hazırladım. Hakan'ı oynatamıyoruz. De Jong'u da çağırdım. Nerede kalmıştık dersen, antrenmanda kalmıştım derim. Haberi orada almıştım çünkü."

AVRUPA ARZUSU

  • "Galatasaray'ın bir defa Avrupa'da olması lazım. İyi bir kadro olduğuna yürekten inanıyorum ancak bazı yerlere de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Söylenenle olanlar arasında bir fark var."

TRANSFER MESAJI

  • "Takıma birkaç kaliteli takviye yaparak çok başka yerlere gidebilecek teknik heyet, başkan ve yönetim var. Scout arkadaşlarımız ve başkan çalışmışlar. Bir listeleri var. Bunu oturup konuşacağız. Sol bek alamazsak, Carole'le ilgili bir soru sormuştum..."

YARDIMCI KONUSU

  • "Kamp başlamadan yardımcılarım belli olacak."

NEREDE KALMIŞTIK TWEETİ

  • "Tweet atma olayı, kızlarımın fikriydi. Bir gün geri dönersen böyle bir şey yapalım, unutma demişlerdi geçen sene. Başkana, 'Müsaade ederseniz böyle paylaşayım' dedim."

BEŞİKTAŞI KUTLADI

  • "Beşiktaş'ı son 2 sene için tebrik ediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılar diliyorum."

İLK GÜN Kİ GİBİ

  • "1996 yılındaki heyecanı duymasam 'bana müsaade' diyecek kadar erdemliyim. O zamandan daha fazla heyecanlı olduğumu söylemeliyim."

ARDA TURAN AÇIKLAMASI

  • "Arda Turan'ın transferi başkanımız ile yönetim arasındaki bir konu."

Terim'in açıklamalarının devamı;

  • "Tarihe geçmeyi severiz. Böyle değerli bir camianın ferdi olduğum için her zaman gurur duydum. Şimdi kaldığımız yerden devam etme zamanı. Geçmişte yakaladığımız başarıların üzerine çıkmak için buradayız. Galatasaray benim için takımdan çok öte bir olgu. Galatasaray benden görev istediği zaman kaçmam, kaçamam.
  • Kariyerimi tehlikeye attığımı düşünmüyorum. Kariyerimi zaten Galatasaray'da yaptım. Kazandığım yerde kaybetmek beni üzmez. Benim de kendime göre bir hayalim var, rüyalarım var. Eksik olan şeyi deneyeyim diyorum. Biz olmayanları önceden gerçekleştirdik. Allah yardımcımız olsun. 4. kez göreve geliyorum, demek ki hiç gitmedim."

🔥 Fatih Terim'den ilk açıklama!

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

🔥 Fatih Terim kaldığı yerden devam etmeye hazır.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()