Fatih Terim'in yeni sözleşmesindeki 'Ferguson' detayı

Antrenman sırasında Fatih Terim, kameralara gülerken yakalanıyor...
Antrenman sırasında Fatih Terim, kameralara gülerken yakalanıyor...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Terim'le sözleşme yenileme konusunda ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'a tam yetki verdi. Albayrak, Terim ile görüştü ve nikah tazeleme konusunda anlaştılar. Fatih Terim'in yeni sözleşme teklifini kabul edip imza atması bir dakika bile sürmedi. İşte o imzanın perde arkası...

Galatasaray Kulübü, Fatih Terim ile yeni sözleşmeye imza atıp 2021'e kadar İmparator'u anahtarı teslim ederken atılan imzanın öncesinde oldukça ilginç bir diyalog yaşandığı belirtildi.

Vatan Gazetesi’nin haberine göre; deneyimli teknik adam ile daha önce kontrat konusunda konuşmayan başkan Mustafa Cengiz, önceki gün Terim'i telefonla aradı ve yeni sözleşme için görüşmek istediğini söyledi.

İkili arasında geçen diyalog şu şekilde:

Mustafa Cengiz'in "Hocam iyi günler, müsaitseniz yeni sözleşme için sizinle görüşmek istiyorum" sorusuna Terim: "Tabii ki başkanım. Stada geliyorum" yanıtını verdi.

TÜRK TELEKOM STADI’NDA BULUŞTULAR

Bu sözlerin ardından Fatih Terim, Türk Telekom Stadı'nın yolunu tuttu. Başkan Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak ile buluşan deneyimli teknik adam şu soru ile karşılaştı.

Fatih Terim ve yönetim, yeni sözleşmeye imza attıktan sonra kulübün foto muhabirine poz veriyor...
Fatih Terim ve yönetim, yeni sözleşmeye imza attıktan sonra kulübün foto muhabirine poz veriyor...

Mustafa Cengiz, "Hocam görevde kaldığım süre içinde sizinle yola devam etmek istiyorum. 2021'e kadar anlaşma imzalamak isterim, sizin için de uygunsa" dedi. Terim ise "Ben de sizinle yola devam etmek isterim, imza atmaya hazırım" şeklinde konuştu.

İkilinin bu konuşması sonrasında el sıkışılırken deneyimli teknik adam da yeni kontrata imzasını atarak sözleşmesini 2021 yılının haziran ayına kadar uzattı.

BOŞ KAĞIDA İMZA ATTI

Tecrübeli teknik adam ile yeni sözleşmenin imzalanmasının ardından kulüpten yapılan açıklamada Fatih Terim’in yaptığı büyük fedakarlık gün yüzüne çıktı.

Galatasaray yönetimi ve Fatih Terim sözleşmeye imza atıyor...
Galatasaray yönetimi ve Fatih Terim sözleşmeye imza atıyor...

Kulüpten sözleşmenin detaylarına ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

  • "Kulübümüze ve Türk futboluna tarihi başarılar kazandırmış olan kıymetli teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ile 2018-2019 sezonunu takip eden iki sezon ve 3 yıl uzatma opsiyonlu olmak üzere yeni bir sözleşme imzalanmıştır. Şirket Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin katıldığı ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda gerçekleşen görüşmeler neticesinde teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim, meblağ hanesi boş mukaveleyeimza atmış olup, 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı (Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar) ile yapılan değişikliğe istinaden meblağ bilahare Türk Lirası olarak belirlenecektir.”

GALATASARAY’IN FERGUSON’I FATİH TERİM

Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim’in yeni sözleşmeye imza atması hakkında şu açıklamayı yaptı:

Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne uğrayan Abdurrahim Albayrak ile antrenmanı takip ediyor...
Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne uğrayan Abdurrahim Albayrak ile antrenmanı takip ediyor...
  • "Bu benim 2012 yılından beri hayalimdi. Rüyam gerçek oldu. Bunun için mutluyum. 2012 yılında 'Fatih Terim ile 10 yıllık sözleşme imzalayalım' demiştim. Fatih Terim ile uzun yıllar mukavele yapmayı hep istedim. Fatih Terim'in, Galatasaray'ın kurtuluşu adına Alex Ferguson gibi uzun yıllar çalışması gerekiyordu."