Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç hakkında 10 bilinmeyen

​Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç hakkında 10 bilinmeyen
​Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç hakkında 10 bilinmeyen

Fenerbahçe, başkanını seçmeye hazırlanırken sarı-lacivertli renklere gönül verenler Ali Koç hakkında daha çok şey öğrenmek istiyor. Bu merakı dindirmek istiyorsanız; işte Ali Koç hakkında 10 bilinmeyen.

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu 2-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başkanlık için Aziz Yıldırım ve Ali Koç amansız bir yarış içine girdi. İki isim de seçim öncesinde sürdürdükleri çalışmalarla yarışın tansiyonunu yükseltti.

Yol arkadaşıydılar

Aziz Yıldırım ile Ali koç'un arasından bir zamanlar su sızmıyordu. nFotoğraf: AA
Aziz Yıldırım ile Ali koç'un arasından bir zamanlar su sızmıyordu. nFotoğraf: AA

İş adamı kimliğiyle tanınan Ali Koç'u sarı-lacivertli kulüpte etkin rol oynamaya davet eden, yol arkadaşı olarak ifade eden hatta bir gün kulüpte başkan olarak görmek istediğini söyleyen ise şu anda yarıştığı Aziz Yıldırım'dı. Ancak zaman su gibi aktı ve bu iki dostun arasına kara kedi girdi!

20 yıldır Fenerbahçe başkanlığını yürüten Aziz Yıldırım hakkında sporseverler neredeyse her bilgiye sahip. Peki, Ali Koç kimdir?

Ali Koç’un hakkında bilinmeyen 10 özellik:

En küçük çocuk
Ali Koç 2 Nisan 1967'de İstanbul'da dünyaya geldi. Rahmi Koç ve Çiğdem Simavi'nin oğlu olan Ali Koç ailenin üçüncü çocuğudur. Ali Koç ağabeyleri Mustafa Koç ve Ömer Koç ile sıcak bir ortamda büyüdü.
En küçük çocuk Ali Koç 2 Nisan 1967'de İstanbul'da dünyaya geldi. Rahmi Koç ve Çiğdem Simavi'nin oğlu olan Ali Koç ailenin üçüncü çocuğudur. Ali Koç ağabeyleri Mustafa Koç ve Ömer Koç ile sıcak bir ortamda büyüdü.
Nasıl Fenerbahçeli oldu?
Baba Rahmi Koç iyi bir Beşiktaşlı olmasına rağmen oğulları Mustafa ve Ali gönlünü sarı-lacivertli renklere kaptırdı. Peki, iki kardeşin Fenerbahçeli olmasının sebebi ne? 21 Ocak 2016'da vefat eden Mustafa Koç yıllar önce bir demecinde Fenerbahçeli olmasını şu sözlerle anlatmıştı:Evet, beni evimizdeki garson Fenerbahçeli yaptı. Ali’ye ise, ben ‘Oğlum başka seçeneğin yok, sen Fenerli olacaksın’ diye bastırdım. O sıralarda 5 yaşında olan Ali de Fenerbahçe’yi seçti.
Nasıl Fenerbahçeli oldu? Baba Rahmi Koç iyi bir Beşiktaşlı olmasına rağmen oğulları Mustafa ve Ali gönlünü sarı-lacivertli renklere kaptırdı. Peki, iki kardeşin Fenerbahçeli olmasının sebebi ne? 21 Ocak 2016'da vefat eden Mustafa Koç yıllar önce bir demecinde Fenerbahçeli olmasını şu sözlerle anlatmıştı:Evet, beni evimizdeki garson Fenerbahçeli yaptı. Ali’ye ise, ben ‘Oğlum başka seçeneğin yok, sen Fenerli olacaksın’ diye bastırdım. O sıralarda 5 yaşında olan Ali de Fenerbahçe’yi seçti.
İyi bir eğitim hayatı
Ali Koç, 1985 yılında Londra Harrow School'dan mezun oldu. Ardından Koç, Rice Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Koç iş hayatına hızlı bir giriş yaptı. Ali Koç 1990'dan 1997'ye kadar birçok önemli şirkette görev aldı. 1997'de ise Koç, aile şirketinde çalışmaya başladı.
İyi bir eğitim hayatı Ali Koç, 1985 yılında Londra Harrow School'dan mezun oldu. Ardından Koç, Rice Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Koç iş hayatına hızlı bir giriş yaptı. Ali Koç 1990'dan 1997'ye kadar birçok önemli şirkette görev aldı. 1997'de ise Koç, aile şirketinde çalışmaya başladı.
Ünlü yönetmenin damadı
Ali Koç, Amerika'da bulunduğu dönemde Nevbahar Demirağ ile tanıştı. Çift 2005 yılında dünya evine girdi. Cemiyet hayatından uzak durmayı tercih eden Nevbahar Demirağ, ünlü yönetmen Turgut Demirağ'ın kızıdır. Nevbahar Hanım aynı zamanda ses sanatçısı Melike Demirağ'ın kız kardeşidir. Ünlü yönetmenin aktör oğlu Muhteşem Demirağ ise 2003 yılında yaşamını yitirdi. Nevbahar Hanım’ın annesi ise 1970 Türkiye Güzeli Afet Tuğbay’dır. ABD’de eğitim alan, resim sanatıyla ilgili Nevbahar Demirağ ise ailesinin aksine daha sakin bir hayat tercih etti.
Ünlü yönetmenin damadı Ali Koç, Amerika'da bulunduğu dönemde Nevbahar Demirağ ile tanıştı. Çift 2005 yılında dünya evine girdi. Cemiyet hayatından uzak durmayı tercih eden Nevbahar Demirağ, ünlü yönetmen Turgut Demirağ'ın kızıdır. Nevbahar Hanım aynı zamanda ses sanatçısı Melike Demirağ'ın kız kardeşidir. Ünlü yönetmenin aktör oğlu Muhteşem Demirağ ise 2003 yılında yaşamını yitirdi. Nevbahar Hanım’ın annesi ise 1970 Türkiye Güzeli Afet Tuğbay’dır. ABD’de eğitim alan, resim sanatıyla ilgili Nevbahar Demirağ ise ailesinin aksine daha sakin bir hayat tercih etti.
İki çocuğu var
Ali Koç'un Sadberk Leyla Koç ve Kerim Rahmi Koç isimli iki çocuğu bulunuyor.
İki çocuğu var Ali Koç'un Sadberk Leyla Koç ve Kerim Rahmi Koç isimli iki çocuğu bulunuyor.
1907 Derneği'nin kurucularından
Çocuk yaşta Fenerbahçe sevdasına düşen Ali Koç ağabeyi Mustafa Koç ile birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği'ni kurdu.
1907 Derneği'nin kurucularından Çocuk yaşta Fenerbahçe sevdasına düşen Ali Koç ağabeyi Mustafa Koç ile birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği'ni kurdu.
2006’da yönetime girdi
Ali Koç, 2006 yılında Aziz Yıldırım'ın ricasıyla ilk kez sarı-lacivertli yönetimde yer aldı. Koç, beyefendi kimliğiyle sarı-lacivertli taraftarların hem sevgisini hem güvenini kazandı.
2006’da yönetime girdi Ali Koç, 2006 yılında Aziz Yıldırım'ın ricasıyla ilk kez sarı-lacivertli yönetimde yer aldı. Koç, beyefendi kimliğiyle sarı-lacivertli taraftarların hem sevgisini hem güvenini kazandı.
Aile faktörü ağır bastı
Ali Koç, 2012'de ailevi nedenlerden dolayı yönetimde yer almaktan vazgeçti.
Aile faktörü ağır bastı Ali Koç, 2012'de ailevi nedenlerden dolayı yönetimde yer almaktan vazgeçti.
"Adalete Fener Yak"
Koç, 3 Temmuz sürecinde 1907 Derneği öncülüğünde başlatılan “Adalete Fener Yak” kampanyasında etkin rol oynadı.
"Adalete Fener Yak" Koç, 3 Temmuz sürecinde 1907 Derneği öncülüğünde başlatılan “Adalete Fener Yak” kampanyasında etkin rol oynadı.
Aziz Yıldırım’ı beklemedi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay süreci bittikten sonra görevinden çekileceğini ve yerinde Ali Koç’u görmek istediğini uzun zaman önce açıkladı. Ancak son seçimde Aziz Yıldırım’ın aday olacağını öğrenen Koç, başkanın sözünde durmadığını belirtti ve 2-3 Haziran’daki seçim için kolları sıvadı.
Aziz Yıldırım’ı beklemedi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay süreci bittikten sonra görevinden çekileceğini ve yerinde Ali Koç’u görmek istediğini uzun zaman önce açıkladı. Ancak son seçimde Aziz Yıldırım’ın aday olacağını öğrenen Koç, başkanın sözünde durmadığını belirtti ve 2-3 Haziran’daki seçim için kolları sıvadı.