Kadıköy'de gelenek bozulmadı

Feghouli kaçan golün ardından büyük üzüntü yaşıyor.
Feghouli kaçan golün ardından büyük üzüntü yaşıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta 10 kişi kalan sarı lacivertli ekip, 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı ve iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde düşme hattından uzaklaşmak isteyen Fenerbahçe ile şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Galatasaray karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan derbi 1-1 eşitlikle sona erdi.

Sarı kırmızılı ekibe öne geçiren golü 66. dakikada Henry Onyekuru kaydetti. Ev sahibi takımın beraberlik sayısını ise 71. Dakikada Eljif Elmas attı. Fenerbahçe’de ayrıca Hasan Ali Kaldırım, 43. dakikada Diagne’ye yaptığı faul sebebiyle VAR incelemesi neticesinde kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

  • Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 33 yaptı ve 14. sırada kaldı. Galatasaray ile 56 puana yükseldi ve lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 5’e indirdi.
  • Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı Kadıköy'deki yenilmezlik serisi 20 yıla çıktı.

GALATASARAY'DA LANET SÜRÜYOR

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, rakibine karşı Kadıköy'de galibiyet hasretini sürdürdü.

Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999'da 2-1'lik sonuçla alan sarı-kırmızılı takım, aradan geçen 19 yılı aşkın sürede rakibini deplasmanda yenmeyi yine başaramadı.

  • Galatasaray, 1999'daki galibiyetten sonra sarı-lacivertli ekiple Kadıköy'de 23. kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı takım, 3'ü Türkiye Kupası, 20'si lig olmak üzere Kadıköy'de çıktığı 23 resmi müsabakada 15 kez yenildi, 8 defa da berabere kaldı.

KADIKÖY'DE 15 GOL ATTI, 44 GOL YEDİ

Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında çıktığı son 23 müsabakada gol yollarında da büyük sıkıntı yaşadı. Sarı-lacivertli ekip karşısında bu müsabakalarda 15 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 44 gole engel olamadı.

GALATASARAY DERBİLERDE KAYIP

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, son dönemde bu kulvarda oynanan derbilerde kötü bir istatistiğe sahip. Sarı-kırmızılı takım, önemli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'la Süper Lig'de çıktığı son 15 derbinin sadece birinde galip gelebildi.

Galatasaray, bu sürede Fenerbahçe ile oynadığı 8 maçta 2 mağlubiyet ve 6 beraberlik yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ile oynadığı 7 maçın 5'ini kaybetti, birinde berabere kaldı, birinden ise galibiyetle ayrıldı. Rakipleriyle oynadığı bu 15 derbide 9 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 17 gole engel olamadı.

FENERBAHÇE DERBİLERDE GERİDEN GELİYOR

Süper Lig’in 6. haftasında Beşijtaş’ı konuk eden Fenerbahçe ilk yarıda Babel’in golüyle geriye düşmüş ve ikinci yarıda Ayew ile eşitliği yakalamıştı. 11. haftada Galatasaray’a konuk olan sarı-lacivertliler bu maçta da 2-0 geriye düşmesine karşın Valbuena ve Jailson’un golleriyle beraberliği kurtarmıştı.

23. haftada oynanan Beşiktaş karşılaşmasında ise sarı-lacivertliler müthiş bir geri dönüş yaptı. Fenerbahçe ilk yarısını 3-0 geride kapattığı maçtan Zajc, Sadık ve Hasan Ali’nin golleriyle 3-3’lük beraberlikle ayrıldı. Bu sezonun son derbisine sahasında Galatasaray’a karşı çıkan Ersun Yanal’ın ekibi ezeli rakibi karşısında 10 kişi kalmasına rağmen beraberliği kurtardı.

  • 66. dakikada geriye düşen sarı-lacivertliler Eljif Elmas’ın 71. dakikadaki golüyle bu sezon dördüncü derbisinden de 1 puanla ayrıldı.

FENERBAHÇE 1-1 GALATASARAY MAÇININ ÖZETİ

  • 2. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı serbest vuruşta altıpas önünde iyi yükselen Skrtel'in müdahale edemediği topu kaleci Muslera çeldi. Oluşan karambolde Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
  • 7. dakikada soldan Linnes'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Belhanda'nın düzelterek vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
  • 15. dakikada ceza yayının hemen sağında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, meşin yuvarlağı üstten dışarı attı.
  • 25. dakikada sağda topu kontrol eden Moses, Semih Kaya'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sol ayağıyla yerden şutunda, kaleci Muslera topu kontrol etti.
  • 27. dakikada Soldado'nun pasıyla ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören Valbuena'nın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
  • 42. dakikada savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali Kaldırım tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.
  • 45 1. dakikada Feghouli'nin ceza yayı dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Harun, köşeye giden meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.
  • 45+7. dakikada Mariano'nun sağdan ortasına ön direkte Belhanda'nın kafa vuruşu sonrası top yandan auta çıktı.
  • 53. dakikada Feghouli'nin ceza sahasına etkili pası sonrası Mariano'nun ayak içiyle arka direğe vuruşunda, top yandan az farkla auta gitti.
  • 62. dakikada Onyekuru'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Linnes'in vuruşunda, savunmada Jailson'un ayak koyduğu top yan direğe çarparak kornere çıktı.
  • 66. dakikada Galatasaray öne geçti. Feghouli'nin sağdan ortasına arka direkte iyi yükselen Onyekuru'nun kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 0-1.
  • 71. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Soldan ceza sahasına giren Dirar'ın yerden ortasında, penaltı noktasında topla buluşan Eljif Elmas'ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.
  • 90+4. dakikada sağdan Soldado'nun yerden ortasında penaltı noktası civarında müsait durumda bulunan Alper Potuk'un gelişine vuruşunda, top yandan auta çıktı.
  • 90+7. dakikada İsmail Köybaşı'nın sektirdiği topla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Sinan Gümüş'ün vuruşunda, meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.