Fenerbahçe kan kaybediyor

Sadık Çiftpınar beraberliğin ardından büyük üzüntü yaşadı.
Sadık Çiftpınar beraberliğin ardından büyük üzüntü yaşadı.

Spor Toto Süper Lig 22. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi. Kadıköy'de 1-0 geriye düşen sarı lacivertli ekip, 10 kişi kalan rakibine karşı sahadan 1 puanla ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig 22. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Konuk takımı öne geçiren golü 36. dakikada Fofana kaydetti. Ev sahibi ekibe beraberliği ve bir puanı getiren sayı ise 45+1. dakikada Jailson'dan geldi.

  • Alınan bu sonucun ardından Atiker Konyaspor puanını 35'e yükseltti ve 5. sıraya yerleşti. Fenerbahçe ise 24 puanda kaldı ve 15. basamağa geriledi.

FENERBAHÇE 1-1 ATİKER KONYASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 11. dakikada Dirar'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Zajc'ın sol ayağıyla arka direğe vuruşunda kaleci Serkan topu son anda çeldi. Atağın devamında Atiker Konyaspor savunması topu uzaklaştırdı.
  • 36. dakikada Atiker Konyaspor öne geçti. Skrtel'in orta sahadaki hatasıyla topu kapan Milosevic, topu arkadan bindiren Fofana'ya aktardı. Rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topla savunmanın üzerine giden Fofana'nın, Sadık Çiftpınar'dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine girerek arka direğe yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
  • 43. dakikada Valbuena'nın hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşunda altıpasta Slimani'nin kafa vuruşunda top farklı şekilde auta gitti.
  • 45 1. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Dirar'ın sağdan etkili ortasına ön direkte şık bir dokunuş yapan Jailson'un vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1.
  • 48. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Valbuena, topu altıpasın soluna koşu yapan Slimani'ye aktardı. Slimani'nin tek pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Zajc, meşin yuvarlağı farklı şekilde auta gönderdi.
  • 67. dakikada Valbuena'nın hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşuna altıpasın önünde iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
  • 70. dakikada Dirar'ın sağdan etkili ortasına penaltı noktası civarında iyi yükselen Ayew'in kafa vuruşunda kaleci Serkan topu son anda kornere çeldi.
  • 72. dakikada Milosevic'in ceza sahası dışından yerden vuruşunda kaleci Volkan topu iki hamlede kontrol etti.
  • 82. dakikada Dirar'ın etkili ortasına altıpasın solunda iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda top direğin yanından auta gitti.

JAHOVIC KIZARDI

Atiker Konyaspor’da Adis Jahovic, mücadelenin 33. dakikasında Fenerbahçe forması giyen Sadık Çiftpınar’a yaptığı hareketin ardından gerçekleştirilen VAR incelemesi neticesinde doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı.

ALPER POTUK’UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Fenerbahçe’de Alper Potuk’un 85. dakikada Atiker Konyaspor ağlarına gönderdiği top gol değeri kazanmadı. Valbuena’nın ortasında rakip altı pas içerisinde topa dokunan Alper Potuk’un yapılan VAR incelemesi neticesinde ofsaytta olduğu tespit edildi ve gol iptal edildi.

ZAJC İLK KEZ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sloven oyuncu Zajc, ilk kez sarı-lacivertli formayla sahaya çıktı. Ara transfer döneminde takıma dahil edilen Sloven orta saha oyuncusu, ilk sınavını Atiker Konyaspor karşısında verdi.

DİRAR SAĞ BEKTE

Fenerbahçe'nin Faslı oyuncusu Nabil Dirar, sağ bek göreviyle sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımda genel olarak orta sahanın sağında forma giyen Dirar, bu sezon ilk kez sağ bek olarak 11'de sahada yer aldı.

ALEX DE SOUZA KADIKÖY’DE

Fenerbahçe’nin efsane kaptanlarından Alex de Souza, Atiker Konyaspor ile oynanan maçı locadan izledi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Alex de Souza, Sarı-lacivertli kulübü ziyaret etmişti. Alex, Fenerbahçe’nin Atiker Konyaspor ile Kadıköy’de oynadığı maçı da locadan takip etti. Taraftarın yoğun ilgisi ve destek tezahüratları ile karşılaşan Alex, tribünleri selamlayarak karşılık verdi.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

⛔ Fenerbahçe, Kadıköy'de Kocaman'a takıldı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()