Fenerbahçe-Sturm Graz maçı hangi kanalda?

​Fenerbahçe-Sturm Graz maçı hangi kanalda?
​Fenerbahçe-Sturm Graz maçı hangi kanalda?

Fenerbahçe, yarın akşam Sturm Graz ile UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu rövanş maçında karşı karşıya gelecek. Maç D Smart platformu Smart Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun rövanş maçında yarın İstanbul'da Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile karşılaşacak. 20.30'da başlayacak mücadele Smart Spor'dan canlı yayınlanacak.

Deplasmandaki ilk maçı 2-1 kazanarak büyük bir avantaj elde eden sarı-lacivertliler, Kadıköy'de sürprize izin vermeyerek UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turuna yükselmeyi hedefliyor.

Sarı-lacivertliler, bu maçta rakibine 1-0 yenilse bile tur atlayacak. Sturm Graz'a tur için 2 fark ya da 3 ve üzeri gol atarak tek farklı galibiyet gerekecek. Karşılaşma 2-1 Sturm Graz'ın üstünlüğüyle sona ererse maç uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da gol sesi çıkmazsa turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Ülker Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonundan Robert Madley yönetecek.

Van Persie belirsiz, Mehmet Ekici yok

Fenerbahçe'de dizinde problem olan Van Persie'nin oynaması beklenmezken, arka adalesinde sakatlığı bulunan Mehmet Ekici forma giyemeyecek. İsviçre'de hazırlık kampında sol dizinden sakatlanan Van Persie, ilk Sturm Graz maçında da forma giyememişti. Son antrenmandan sonra durumu netleşecek Van Persie'nin rövanşta da forma giymesi zor görünüyor.

Sarı-lacivertli takımda Mehmet Ekici, Sturm Graz maçında oynayamayacak. Antrenmanda sol arka adalesinden sakatlanan ve 2. derece yırtık tespit edilen Mehmet, bu maçta takımını yalnız bırakacak. Mehmet, ilk maçta yedek kulübesinde oturmuş ancak forma şansı bulamamıştı.

Kocaman 11'i bozmayacak

Aykut Kocaman'ın ilk maçtaki kadroyu bozmadan takımını sahaya sürmesi bekleniyor.

Sarı-lacivertlilerin Sturm Graz karşısında muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Ozan Tufan, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena, Alper Potuk, Ahmethan Köse.

Sturm Graz lige iyi başladı

Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz, Avusturya Birinci Futbol Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. İlk iki maçını kazanan tek takım olarak ligde liderlik koltuğunda bulunan Sturm Graz, geçtiğimiz hafta sonu Austria Wien'i deplasmanda 3-2 yendi.

Fenerbahçe Avrupa Kupaları'ndaki 43.sezonunda

Avrupa kupalarındaki 43. sezonuna, geçen hafta Sturm Graz'ı 2-1 yendiği maçla başlayan sarı-lacivertliler, bugüne dek yaptığı 217 maçta 81 galibiyet, 44 beraberlik ve 92 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 272 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde 321 gol gördü.

Fenerbahçe'nin Avrupa'da kulvarlarına göre oynadığı 217 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle:

Organizasyon O G B M A Y

UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91

UEFA Avrupa Ligi 51 28 14 9 71 44

Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme 30 12 9 9 46 35

UEFA Şampiyonlar Ligi 40 11 6 23 42 70

Avrupa Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11

TOPLAM 217 81 44 92 272 321

Avusturya takımlarına yenilmedi

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Avusturya temsilcilerine karşı hiç maç kaybetmedi.

İlk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1996-1997 sezonunda grup aşamasında bir Avusturya takımıyla eşleşen sarı-lacivertliler, Rapid Wien'le oynadığı maçlarda sahadan 1-1'lik beraberlik ve 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Salzburg'la da ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalmış, rövanşı İstanbul'da 3-1 kazanmıştı. Sarı-lacivertli takım Sturm Graz'ı geçen hafta deplasmanda 2-1 yenerek Avusturya takımları karşısındaki üstünlüğünü korumuştu.

Sarı-lacivertliler, Kadıköy'de Avusturya takımlarıyla oynadığı 2 maçı da galip bitirdi.

Sturm Graz sadece Fenerbahçe'ye kaybetti

Sturm Graz, tarihinde Türk takımlarıyla oynadığı 5 maçta sadece Fenerbahçe'ye yenildi.

Fenerbahçe'yle karşılaşmadan önce Türk takımlarından sadece Galatasaray'la eşleşen Sturm Graz, rakibine üstünlük kurmuştu. Galatasaray karşısında oynadığı 4 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik alan Sturm Graz'ın Türk takımları karşısındaki namağlup unvanını Fenerbahçe sonlandırdı.