Fenerbahçe'nin Cocu'ya ödeyeceği tazminat belli oldu

Phillip Cocu imza töreninde açıklamalarda bulunuyor.
Phillip Cocu imza töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü maçının ardından görevine son verilen Phillip Cocu'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshetti. Sarı lacivertli ekip, Hollandalı teknik adama tazminat olarak 12 aylık maaşının yanı sıra sözleşmesinde yer alan hak edilmiş bonusları ödeyecek.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, MKE Ankaragücü maçında alınan 3-1’lik mağlubiyetin ardından görevine son verdiği Phillip Cocu’nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.

Yeni teknik adamın göreve başlamasının önünde en büyük olan mukavelenin feshedilmesinin ardından gözler sarı lacivertli ekibin ödeyeceği tazminata çevrildi. Phillip Cocu'nun geçmişteki örnekler kadar ağır şartlar içeren bir sözleşmesi bulunmuyor ancak yine de gerçekleşen feshin ardından Fenerbahçe önemli bir faturayla karşı karşıya kaldı.

Phillip Cocu idmanda öğrencilerini uzaktan izliyor.
Phillip Cocu idmanda öğrencilerini uzaktan izliyor.
  • Fenerbahçe yönetimi, Hollandalı teknik adama tazminat olarak 12 aylık maaşının yanı sıra sözleşmesinde yer alan hak edilmiş bonusları ödeyecek.
Deneyimli çalıştırıcı, MKE Ankaragücü maçını yedek kulübesinden takip ediyor.
Deneyimli çalıştırıcı, MKE Ankaragücü maçını yedek kulübesinden takip ediyor.

  • PHILLIP COCU'NUN SÖZLEŞME DETAYLARI
  • MAAŞ
  • - 2018-19 sezonu yıllık maaş: 1.9 milyon avro+Eylül ayında 150 bin avro ödeme.
  • - 2019-20 sezonu yıllık maaş: 2 milyon avro+Önceki sezonu şampiyon tamamladıysa 200 bin avro.
  • - 2020-21 sezonu yıllık maaş: 2.1 milyon avro+Önceki sezonu şampiyon tamamladıysa 200 bin avro / Son iki sezonu şampiyon tamamladıysa 400 bin avro.
Phillip Cocu maç önü seremonisinde okunan İstiklal Marşı'nı bekliyor.
Phillip Cocu maç önü seremonisinde okunan İstiklal Marşı'nı bekliyor.

  • BONUSLAR
  • - Süper Lig şampiyonu olursa: 700 bin avro
  • - 2 kez Süper Lig şampiyonu olursa: 1 milyon 550 bin avro
  • - 3 kez Süper Lig şampiyonu olursa: 2 milyon 550 bin avro
  • - Türkiye Kupası'nı kazanırsa: 250 bin avro
  • - Hem ligi hem kupayı kazanırsa: Ekstra 100 bin avro
  • - Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa: 500 bin avro
  • - Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkarsa: 150 bin avro
  • - Avrupa Ligi gruplarına katılırsa: 75 bin avro
  • - Avrupa Ligi şampiyonu olursa: 500 bin avro (Turlara bölünmüş bonusların toplamı)
Hollandalı çalıştırıcı mücadele öncesinde basın mensuplarına poz veriyor.
Hollandalı çalıştırıcı mücadele öncesinde basın mensuplarına poz veriyor.

  • FESİH ŞARTLARI
  • - Her iki taraf için de bu kontratın erken sonlandırılması durumunda, sözleşmeyi sonlandıran taraf diğer tarafa tazminatla eş değer 12 aylık ücreti ödeyecek, diğer taraftan ödeme ise sözleşmenin fesih tarihinden sonra ödenecektir.
  • - Sözleşmenin üçüncü yılında, fesheden taraf diğer tarafa, aylık ücret dengesiyle eş değer tazminat ödeyecek, ödeme, kontrat süresinin sonu ile fesih tarihi arasındaki dönemi kapsayacak.
  • - Bunun yanı sıra, Fenerbahçe bu sözleşmeyi sezon sonundan önce sonlandırırsa, teknik direktör, (sözleşmenin 5'inci maddesinde tanımlanan başarıları gerçekleştirirse) sözleşmenin feshinin sonuçları olarak primleri almaya hak kazanacak.
  • Eğer teknik direktör sezon bitiminden önce sözleşmeyi feshederse, kendisine yalnızca fesih tarihine kadar hak kazandığı primler ödenecek.
  • - Fenerbahçe, sözleşmeyi fesheder ve ardından Süper Lig kupasını kazanırsa, teknik direktör sözleşmenin 5. maddesinde yer alan Fenerbahçe'nin şampiyonluk için belirlediği primlerini fesih tarihine orantılı olarak ve fesih tarihinde Fenerbahçe'nin Türkiye Süper Ligi sıralamasında en iyi kulüpten 8 puan daha az puan alması halinde almaya hak kazanacak.
  • - Fenerbahçe'nin 700 bin Euro peşin ve 100 bin Euro'dan 12 ay taksitle senelik 1.9 milyon Euro ödediği Cocu için sene başında ayrıca kulübü PSV'ye de 2 milyon Euro fesih bedeli ödenirken tazminatın içerdiği bonuslarla birlikte Cocu için çok ciddi bir para kasadan çıkmış oldu. Sezon sonu da bu miktarın artma ihtimali bulunuyor.

Phillip Cocu, İsmail Kartal'a başarılar diliyor.
Phillip Cocu, İsmail Kartal'a başarılar diliyor.

ANKARAGÜCÜ MAÇINDA NE OLDU?

Fenerbahçe'nin Ankaragücü'ne 3-1 yenilmesi, sarı-lacivertli taraftarların büyük tepkisine neden oldu. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü, 3-1'lik skorun ardından Ülker Stadı'nı terk etmedi.

Hakemin son düdüğünün ardından tribünlerde kalan ve teknik direktör Phillip Cocu gönderilmeden stadı terk etmeyecekleri yönünde tezahüratlar yapan Fenerbahçeli taraftarlar, yönetime çağrıda bulundu. Yaklaşık yarım saat kadar stadı terk etmeyen sarı-lacivertli taraftarlar, Ersun Yanal ve Yılmaz Vural lehine tezahüratlar yaptı.

Phillip Cocu'nun görevden alındığının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertli futbolseverler, daha sonra stadı terk etti. Futbolcuların kullandığı kapıdan yardımcılarıyla çıkan Cocu, soruları yanıtlamaktan kaçındı. Oldukça moralsiz olduğu gözlenen Cocu, stattan özel aracıyla çıkış yaptı.

Phillip Cocu, Avrupa Ligi karşılaşması öncesinde değerlendirmelerde bulunuyor.
Phillip Cocu, Avrupa Ligi karşılaşması öncesinde değerlendirmelerde bulunuyor.

AYRILIRKEN GERGİNLİK YAŞANDI

Phillip Cocu'nun stattan çıkışında, kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Hollandalı teknik adamın ayrılışı esnasında polis, Cocu'nun stattan çıkması için MKE Ankaragücü takımını taşıyan otobüsün önünü kesti.

Bunun üzerine MKE Ankaragücü takımı oyuncuları yerinden kalkıp, camlara vurarak polise tepki gösterdi. Polisin yolu açması üzerine önce MKE Ankaragücü kafilesi, ardından da Cocu stadı terk etti.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🚨 Fenerbahçe'de Cocu dönemi 'resmen' sona erdi.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()