Fenerbahçe’nin gözdesi Abdullah Avcı

Abdullah Avcı bir erkek giyim markasının katalog çekimi için kamera karşısına geçiyor.
Abdullah Avcı bir erkek giyim markasının katalog çekimi için kamera karşısına geçiyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, teknik direktör arayışını sürdürüyor. Phillip Cocu'nun ardından takımı yeniden yabancı bir teknik adama emanet etmek istemeyen Ali Koç ve yönetimi, Abdullah Avcı ile prensip anlaşmasına vardı.

Phillip Cocu ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışları devam eden Fenerbahçe'de rota yerli hocaya çevrildi. Futbolarena.com’da yer alan habere göre; sarı-lacivertliler sezon sonunda Başekşehir'in başarılı teknik direktörü Abdullah Avcı'yı takımın başına getirmeyi planlıyor.

Sezonu Erwin Koeman veya başka bir hoca ile tamamlayıp sezon sonunda da Abdullah Avcı için harekete geçecek olan Fenerbahçe, deneyimli adamla söz kesti. Prensip anlaşmasına varılan Avcı ile resmi görüşmelerin sezon sonunda başlayacağı kaydedildi.

Abdullah Avcı, Beşiktaş maçında öğrencilerine sakin oynamaları yönünde talimat veriyor.
Abdullah Avcı, Beşiktaş maçında öğrencilerine sakin oynamaları yönünde talimat veriyor.

Medipol Başakşehir yönetiminden izin alınması halinde bu görüşmenin daha erken yapılma ihtimali bulunuyor. Başakşehir'in şampiyonluk yarışı içinde olmasından dolayı aceleci davranmayan Ali Koç ve yönetimi, şartlar olgunlaştığında somut adımlar atacak.

Fenerbahçeli taraftarlar da sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlarda yerli hocanın doğru seçim olacağını belirtiyorlar. Abdullah Avcı'yı takımın başında görmek isteyenlerin oranı bir hayli yüksek.

ABDULLAH AVCI KİMDİR?

Abdullah Avcı, 31 Temmuz 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Futbola Vefa altyapısında başlayan Avcı, ilk profesyonel sözleşmesini 1984 senesinde Fatih Karagümrük ile imzaladı.

Abdullah Avcı'nın İstanbulspor günlerinden bir kare.
Abdullah Avcı'nın İstanbulspor günlerinden bir kare.

İki sene top koşturduğu takımda toplam 54 maça çıkan Avcı 22 kez rakip ağları havalandırdı. 1986 senesinde Çaykur Rizespor'a transfer oldu. 1986-88 yılları arasında 29 kez forma şansı buldu. Forma giydiği iki senede 8 gol atarak takımına katkıda bulundu. 1988-89 sezonunda Kahramanmaraşspor ve 1989-90 sezonunda da Bakırköyspor'da forma giyen Avcı, 1991 senesinde İstanbulspor'a transfer oldu.

Burada 4 sene kalan Abdullah Avcı, 97 maçta 43 gol kaydetti. Burada takım kaptanı olan Avcı, 1996 senesinde Nişantaşıspor'da 11 maçta forma giydikten sonra futbolculuğu bıraktı.

Abdullah Avcı'nın futbolculuk günlerinden bir takım pozu.
Abdullah Avcı'nın futbolculuk günlerinden bir takım pozu.

2000 senesinde İstanbulspor'da teknik direktörlük kariyerine başlayan ve teknik direktörlüğün en üst mertebesi olan pro-lisansa sahip olan Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı takımlar sırasıyla;

  • 2000: İstanbulspor
  • 2000-2002: İstanbulspor (yardımcı antrenör)
  • 2000-2002: İstanbulspor A2
  • 2004-2005: Galatasaray A2
  • 2005-2006: Türkiye U-17
  • 2006-2011: İstanbul Büyükşehir Belediyespor
  • 2011-2013: Türkiye
  • 2014-: İstanbul Başakşehir
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Rıdvan Dilmen'den Abdullah Avcı'ya büyük övgü.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()