Fenerbahçe'yi Avrupa'ya gönderebilecek iki maç

Medipol Başakşehir maçında kaçan golün ardından yaşanan üzüntü.
Medipol Başakşehir maçında kaçan golün ardından yaşanan üzüntü.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de hesap kitap işleri başladı. Sarı lacivertli ekip bir yandan ligde kalmak, diğer yandan da Avrupa biletini zorlamak istiyor.

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe, ligin sona ermesine 9 hafta kala küme düşmemenin matematiksel hesaplarını yapıyor.

Kalan 9 maçının 5’ini Kadıköy’de, 4’ünü ise deplasmanda oynayacak sarı lacivertliler, önceki yılların küme düşme barajı olan 40 puan ortalamasını tutturmak istiyor. 25. hafta itibariyle 28 puanı bulunan Fenerbahçe’ye en az 12 puan daha lazım.

  • Takvim Gazetesi’nde yer alan haberde, sarı lacivertli ekibin lige tutunmak için en az 4 galibiyete, işini garantiye almak içinse 5 galibiyete ihtiyacı olduğunu ifade etti. Söz konusu haberde; ligde kalmak için iç saha maçlarındaki firesiz performans yeterli olacağı ve dış saha maçlarından gelecek puana ihtiyaç olmayacağı belirtildi.

Ayrıca Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü maçlarının kazanılması halinde hedeflerin büyüyebileceği kaydedildi. Bu 2 maçta alınacak 6 puan Fenerbahçe'yi Avrupa için umutlandırabilir. Zira 4. sıradaki Atiker Konya ile arasında 7 puan var. Ancak 4. olan takımın UEFA'ya gitmesi için Galatasaray'ın kupayı alması gerekiyor.