Fikret Orman transferi ağzından kaçırdı!

Fikret Orman transferi ağzından kaçırdı!
Fikret Orman transferi ağzından kaçırdı!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün akşam bir spor programında yaptığı açıklamada en çok dikkat çeken konu Domagoj Vida'ydı. Hırvat stoperle anlaştıklarını ağzından kaçırırken gündemdeki diğer konulara ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Super Kupa organizasyonunun Vodafone Park'ta oynanacak olmasına ilişkin konuşan Fikret Orman "Geçen yıl Napoli maçında UEFA yetkilileri stadı gezdiler ve her anlamda beğendiler. Yüz üzerinden yüz aldık. Burada bir final oynatmalıyız dediler. Biz de federasyon nezdinde talepte bulunduk. Bugün de güzel haber Servet Yardımcı'dan geldi. Ülkemize hayırlı olsun. Bu stadın izninden bitirilmesine kadar her şeyin da emeğim var. Bu tarz organizasyonların oynanması gurur verici" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

"UEFA Kupası hayalim"

Beşiktaş Başkanı olarak hayalinin UEFA Kupası'nı kazanmak olduğunu söyleyen Fikret Orman, ''Umarız stadımızda finali biz oynarız. Dünya markası olmak istiyoruz. Çine gidişimiz, devre arasında İran'a ve Azerbaycan'a gideceğiz. Önümüzdeki sezon Malezya'ya gideceğiz. Dikkate alınan, saygı duyulan bir kulüp olmak hedefimizdi bunu başardık. Şampiyonlar Ligi zor, o olmasa da bir UEFA kupası kazanmak hayalim" sözleriyle asıl hedefini henüz gerçekleştirmediğini vurguladı.

"Yabancı sınırı mümkün değil"

Yabancı sınırı konusundaki görüşlerini dile getiren Fikret Orman, “Sınır getirilmesi öyle hemen olacak bir şey değil. Yaptığımız birçok kontrat var. Devre arasında gelecek isimler için yaptığımız kontratlar da var” diyen Orman, devre arasında gelecek oyunlar olduğunu ağzından kaçırdı.

Talisca ve Cenk Tosun hakkında

Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca transferleri hakkında da konuşan Fikret Orman, "Aboubakar sevdiğimiz ve değişik tarzda bir oyuncuydu. Uğraştık ancak olmadı. B, C planlarımız da vardı. Biz de onlara yöneldik. Takım tek oyuncuya bağlı değil. Öyle olsa sakatlandığı an takım biter. Talisca'nın son kiralık senesi. Benfica ile de 1 yıl sözleşmesi kalacak. Bonservisini almak istiyoruz. Birkaç temasımız da oldu" ifadesiyle Talisca'nın peşini kolay kolay bırakmayacaklarını belirtti.

Transfer sezonunun son gününde Crystal Palace'dan teklif alan Cenk Tosun'un transfer durumunu değerlendiren Orman, "Talep gelirse değerlendiririz ancak bizim şu an satmak için uğraştığımız bir oyuncumuz yok. Yabancı kuralı belli olduktan sonra oturur konuşuruz. Cenk'e bir teklif vardı ancak ben pek verme taraftarı değildim" diyerek Cenk'i bırakma konusunda gönüllü olmadığını söyledi.

'Devre arası gelebilir'

Yabancı sınırı konusundaki görüşlerini dile getiren Fikret Orman, “Sınır getirilmesi öyle hemen olacak bir şey değil. Yaptığımız birçok kontrat var. Devre arasında gelecek isimler için yaptığımız kontratlar da var” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine sunucunun ‘Vida’yı mı kastediyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Fikret Orman, “Domagoj Vida’nın devre arasında gelme ihtimali var. Çok beğendiğimiz, kaliteli bir futbolcu” ifadelerini kullanarak transferin sinyalini verdi.