Galatasaray, Malatya deplasmanında

Belhanda, Schalke 04 maçında sakatlık yaşayan rakibine yardımcı olurken.
Belhanda, Schalke 04 maçında sakatlık yaşayan rakibine yardımcı olurken.

Sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'de yarın Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olacak. Galatasaray'da karşılaşma öncesi 7 futbolcunun sakatlığı bulunuyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında yarın deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.

Yeni Malatya Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak müsabakayı hakem Halis Özkahya yönetecek.

Halis Özkahya, karşılaşmanın son düdüğünü çalarken.
Halis Özkahya, karşılaşmanın son düdüğünü çalarken.

Süper Lig'de bu sezon 6 maçını kazanan, birinde berabere kalan ve 2'sini kaybeden sarı-kırmızılı takım, 9. haftayı 19 puanla lider geçti. Ligde üçer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti olan Evkur Yeni Malatyaspor ise 12 puana sahip.

Galatasaray, Malatya deplasmanından 3 puanla ayrılarak hem liderliğini korumak hem de 11. haftadaki Fenerbahçe derbisi öncesinde moral bulmaya çalışacak.

7 futbolcu sakat

Galatasaray'da karşılaşma öncesinde 7 futbolcunun sakatlığı bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımda Serdar Aziz, Eren Derdiyok ve Fernando Reges, dün yapılan antrenmanda tedavilerinin ardından salonda çalıştı. Henry Onyekuru ve Sofiane Feghouli ise tedavilerinden sonra takımdan ayrı koşu çalışması yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 ile yapılan maçta göğsüne aldığı darbe sonrası akciğer sönmesi teşhisi konan Yuto Nagatomo ise hastanede müşahede altında tutuluyor. Ayak parmağından ameliyat edilen Emre Akbaba ise sezonun ilk yarısını kapatmıştı.

Sarı-kırmızılı takımda Mariano Filho karşılaşma öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Brezilyalı futbolcu, müsabakada kart görmesi durumunda Fenerbahçe derbisinde görev yapamayacak.