Galatasaray taraftarına kötü haber: Gomis satılıyor!

​Galatasaray taraftarlarına kötü haber: Gomis satılıyor!
​Galatasaray taraftarlarına kötü haber: Gomis satılıyor!

Galatasaray'a sezon başında Marsilya'dan transfer edilen ve gösterdiği performans ile Galatasaraylı taraftarların sevgilisi haline gelen Bafetimbi Gomis'in Çin'e transferinin an meselesi olduğu ileri sürüldü. Sarı-kırmızılı ekibin, Çin'den gelen 9 milyon avro civarındaki teklife sıcak baktığı ve transferdeki birkaç pürüzün giderilmesi halinde Gomis'in Çin yolcusu olduğu belirtildi.

Mali açıdan sıkıntılı bir dönemden geçen Galatasaray'ın, Senegalli orta saha oyuncusu Badoyu N'diaye'yi 16 milyon avro karşılığında Stoke City'ye satmasının ardından önemli bir yıldızından daha vazgeçmek üzere olduğu ileri sürüldü. Sıcak para arayışındaki sarı-kırmızılıların bu konuda imdadına Fransız yıldız Bafetimbi Gomis'in yetiştiği öne sürüldü.

Akşam Gazetesi'nden Orçun Özateş'in haberine göre Galatasaray yönetiminin, Fransız yıldız için Çin'den gelen 9 milyon avro civarındaki teklife olumlu baktığı ve ufak pürüzlerin çözülmesi halinde önümüzdeki günlerde transferin açıklanmasının yüksek ihtimal olduğu belirtildi. Tecrübeli golcünün de Çin’den gelen yıllık 7 milyon avroluk teklife sıcak baktığı da öğrenildi.

ÇİN'DE TRANSFER DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

Devre arasında mutlaka forvet transferi isteyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in 33 yaşındaki golcünün satılması konusunda henüz net bir karar vermiş değil. Çin Ligi’nde transfer dönemi 28 Şubat’ta bitiyor.

Cim-Bom, Fransız golcü için sezon başında Swansea’ye 2.5 milyon avro bonservis bedeli ödemişti. Başarılı ismin Sarı-Kırmızılı kulüple sözleşmesi 2019-20 sezonunun sonunda bitiyor.

  • 33 yaşındaki forvet, G.Saray’dan yıllık 3 milyon 350 bin avro garanti ücret alıyor. Fransız yıldıza 2.5 milyon avro da imza parası verilmişti. Gomis, sarı kırmızılı forma ile çıktığı 24 resmi maçta 17 gol, 5 asist yaparak takımına katkı sağladı.

Tecrübeli oyuncunun satılması sonrası Fatih Terim’in elinde forvet olarak Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş kalacak.