Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlike: Fatura ağır olacak

​Galatasaray'ı büyük bir tehlike bekliyor: Fatura ağır olacak
​Galatasaray'ı büyük bir tehlike bekliyor: Fatura ağır olacak

Dün akşam oynanan derbinin 60. dakikasında Galatasaraylı taraftarlar yan hakem Tarık Ongun'a yabancı madde fırlatmış ve maç bir süre durmuştu. Yaşanan bu olayların ardından Galatasaray'ın 1 maç seyircisiz oynama cezası alabileceği belirtildi.

Süper Lig'in 9. haftasında oynanan derbi maçında Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Derbinin 60. dakikasında yaşanan olaylar ise dün akşama damga vurdu. Galatasaraylı taraftarlar, penaltı bekledikleri pozisyonda hakem Cüneyt Çakır ve yan hakem Tarık Ongun'un penaltı vermemesi üzerine Tarık Ongun'a yabancı madde atmaya başladı.

Atılan yabancı maddelerden birinin Tarık Ongun'un yüzüne isabet etmesiyle talihsiz hakem yerde kaldı. Bunun üzerine oyun bir süre durdu. Cüneyt Çakır, Tarık Ongun'un iyi olduğuna emin olması üzerine karşılaşmayı tekrar başlattı.

GALATASARAY HÜKMEN 0-3 MAĞLUP OLABİLİRDİ

Milliyet'te yer alan habere göre Tarık Ongun, oyuna devam edemeyeceğini bildirseydi hakem Cüneyt Çakır kurallar gereği maçı tatil etmek zorunda kalacaktı. Hakeme isabet eden yabancı madde nedeniyle maçın yarıda kalması ise Galatasaray'ın derbide 0-3 hükmen mağlup sayılmasına sebep olacaktı.

SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI GELEBİLİR

Galatasaray 0-3 hükmen mağlup olmaktan kurtuldu ancak yaşanan bu yabancı madde olayından dolayı kulübe ağır cezalar gelecek. PFDK'ya sevk edilecek olan sarı-kırmızılı kulübe ağır para cezasının yanı sıra en az bir maç seyircisiz oynama cezasının verileceği belirtiliyor.