Galatasaray'ı zirveden uzak tutan detay

Sofiane Feghouli'nin maç sonu üzüntüsü.
Sofiane Feghouli'nin maç sonu üzüntüsü.

Süper Lig'de Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisine düşen Galatasaray, deplasman maçlarında kaybettiği puanların bedelini ağır ödüyor. Sarı kırmızılı ekip, rakibinin 30 puan topladığı dış saha maçlarından yalnızca 18 puan çıkarabildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, BB Erzurumspor deplasmandan aldığı 1 puanın ardından lider Medipol Başakşehir’in 8 puan gerisine düştü ve şampiyonluk şansını zora soktu.

İlk 24 haftası geriden kalan Süper Lig’de toplamda 46 puan toplayan sarı kırmızılı ekip, dış saha maçlarında yaşadığı puan kayıpları sebebiyle liderlik koltuğuna oturamıyor. Bu sezon oynadığı 12 deplasman maçından yalnızca 18 puan çıkarabildi.

  • Dış saha maçlarında 18 puan kaybeden sarı kırmızılılar, 12 maçın 5 tanesini kazanırken, 4’ünde mağlup oldu ve 3 müsabaka eşitlikle sona erdi.

Galatasaray önünde bulunan lider Medipol Başakşehir ise deplasmanda oynadığı 13 maçta 30 puan toplamayı başardı. Dış saha maçlarında yalnızca 9 puan kaybeden İstanbul temsilcisi, 9 kez galip geldi ve yalnızca 1 kez yenildi. Bir mücadele ise berabere bitti.

  • Ligde 54 puanla zirvede bulunan Medipol Başakşehir, bu puanların 30'unu dış saha, 24'ünü ise iç sahada elde ederek sarı kırmızılı rakibine kıyasla tam tersi bir tablo çizmiş oldu.