Galatasaray'ın yeni transferinin sakatlık kabusu

Emre Taşdemir, Bursaspor'a transfer olduğu dönemde böyle poz vermişti.
Emre Taşdemir, Bursaspor'a transfer olduğu dönemde böyle poz vermişti.

Galatasaray'da sol bek mevkisine düşünülen Emre Taşdemir'in son 5 sezondaki sakatlık geçmişi taraftarlar ve teknik heyet tarafından endişeyle karşılandı. Son 5 sezonda 90 maç kaçıran Taşdemir, son 3 sezonda ise yalnızca 12 maçta forma giyebildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’ın anlaşmaya vardığı belirtilen sol bek oyuncusu Emre Taşdemir’in son 5 sezondaki sakatlık geçmişi sarı kırmızılı taraftarları ciddi şekilde düşündürüyor.

Bursaspor’un sözleşmesini feshettiği deneyimli oyuncu, yeşil beyazlı takıma imza attığı 2014-15 sezonundan bu yanan tam 90 maçı kaçırdı. Süper Lig’de son 3 sezonda yalnızca 12 maçta süre alan Emre Taşdemir ayrıca bu sezon yalnızca 7 dakika oynadı.

EMRE TAŞDEMİR’İN SAKATLIK KABUSU

Bursaspor'a MKE Ankaragücü'nden katılan Emre Taşdemir'in yeşil beyazlı takımdaki kariyerine sakatlıklar damga vurdu.

Bursaspor'daki kariyerine iyi bir başlangıç yapan genç oyuncu, ilk sakatlığını 14 Mart 2015 tarihinde yaşadı. Bu sakatlığı 31 gün formasından Emre'yi ayrı bırakırken devamında yaşanan sakatlıkları ise tam anlamıyla Bursaspor'un da kabusu oldu. Yeşil beyazlı kulüp, Emre Taşdemir'den sakatlığı nedeniyle toplamda 706 gün faydalanamadı.

  • Teknik direktör Samet Aybaba tarafından kadro dışı bırakılan ve çalışmalarını altyapı tesisleri olan Vakıfköy Vakıfbank Orhan Özselek Tesisleri'nde tek başına sürdüren Emre Taşdemir, toplamda ise 90 maç kaçırdı. 23 yaşındaki oyuncu bu sezon sadece ilk hafta oynanan Fenerbahçe maçında 7 dakika süre alabildi.

Bursaspor formasıyla Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarında toplamda 67 karşılaşmaya çıkan Emre Taşdemir 47 kez ilk 11 başladı. Emre karşılaşmalarda 2 kez gol sevinci yaşarken 3 asist yaptı. Emre'nin 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.