Galatasaraylılar Derneğine silahlı saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi

Galatasaraylılar Derneğine silahlı saldırı
Galatasaraylılar Derneğine silahlı saldırı

Bursa Yenişehir'de Galatasaraylılar Derneğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan Bursa Yenişehir Galatasaray TaraftarlarDerneğine 1 şahıs tarafından silahlı saldırı düzenledi.

İddiaya göre, derneğe silahla giden emekli bekçi olan ve tekel bayi işleten Ali U., dernekte bulunan Aytaç Çalım ve Erman Çalım'a ateş etti. Açılan ateş sonucu Aytaç Çalım hayatını kaybederken, Erman Çalım kolundan hafif şekilde yaralandı.

Saldırının ardından olay yerinde birçok vatandaş toplanırken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaralı şahıs hastaneye kaldırılırken, saldırgan da polis ekiplerince gözaltına alındı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

GALATASARAY SALDIRIYI KINADI

Galatasaray Kulübü, Bursa'daki bir taraftar derneğinde meydana gelen ve 1 taraftarın hayatını kaybettiği, 1 taraftarın ise yaralandığı silahlı saldırıyı kınadı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Bursa Yenişehir Galatasaray Taraftarlar Derneğinde Atiker Konyaspor-Galatasaray maçının izlendiği sırada yaşanan silahlısaldırıda, taraftarımız Aytaç Çalım'ın vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız." denildi.

Meydana gelen saldırıdan duyulan üzüntü dile getirilerek, "Olayı kınıyor, taraftarımız Aytaç Çalım'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Aynı olayda yaralanan merhum Aytaç Çalım'ın kardeşi Erman Çalım'a ise acil şifalar temennilerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.