Gomis ve Kameni'nin duygusal anısı

Gomis ile Kameni'nin herkesi duygulandıracak anısı
Gomis ile Kameni'nin herkesi duygulandıracak anısı

Süper Lig'de hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, Galatasaray'ın yıldız golcüsü Gomis ile Fenerbahçe kalecisi Kameni'nin arasında geçen, herkesi duygulandıracak cinsten bir hikaye ortaya çıktı.

Sezon başında iki ezeli rakibe transfer olan Gomis ve Kameni arasında yıllar önce yaşanan duygusal bir olay ortaya çıktı. Hafta sonu herkesin gözlerini çevireceği Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, biri atan diğeri tutan taraf olarak olarak karşı karşıya gelecek ikili arasındaki anı, herkesi duygulandıracak cinsten.

15 yıl önce Senegal asıllı Gomis ile Kamerun asıllı Kameni’nin arkadaşlığı, Fransa’daki altyapı yıllarına dayanıyor. Yıllar önce oynanan bir hazırlık karşılaşmasında, Saint Etienne altyapısında forma giyen Gomis’in karşısında kalede Kameni bulunuyordu.

Senagal asıllı Gomis'in, Saint Etienne formasıyla yıldızı parladı.
Senagal asıllı Gomis'in, Saint Etienne formasıyla yıldızı parladı.

Senegal asıllı yıldız, hali vakti yerinde olmayan bir ailenin çocuğuydu. Tek hedefi, bir gün üst düzey bir futbolcu olup ailesini rahat ettirmek, ev almak ve onlara daha rahat bir gelecek sunmaktı.

Zor hayat şartlarından kurtulmak için tek çaresi futbol olan Gomis’in kramponu çok eskimişti ve maddi imkansızlıklar nedeniyle yenilerini de alamıyordu.

Kameni ile Gomis'in dostluğu 15 yıl öncesine kadar dayanıyor.
Kameni ile Gomis'in dostluğu 15 yıl öncesine kadar dayanıyor.

Kameni,Gomis’e karşı oynadığı karşılaşmada yıldız golcünün kramponlarının giyilemeyecek halde olduğunu fark edince, hemen yeni bir krampon aldı ve ilerleyen karşılaşmalarda kullanması için genç yıldız adayına hediye etti. Kameni’nin bu davranışı genç Gomis’i çok derinden etkiledi.

Bu duygusal hikayenin devamını Gomis’in ağzından dinleyelim:

  • "Kameni’ye büyük saygı duyuyorum. Çünkü ben küçükken hali vakti yerinde olmayan bir aileden geliyordum. Kameni bana krampon almıştı. Onları bana hediye etmişti. Ona karşı özel bir saygım var. O kramponu alması beni çok mutlu etmişti ve çok özeldi. En son telefonla görüşmemiz oldu. İmza attığım kariyerimle, benimle gurur duyduğu söyledi. Ben de aynı şekilde onunla gurur duyuyorum."