Gomis zam istedi, yönetim kapıyı gösterdi!

Selçuk İnan & Bafetimbi Gomis
Selçuk İnan & Bafetimbi Gomis

Galatasaray'da yönetimle Bafetimbi Gomis arasında devam eden zam krizinde uzlaşma sağlanamıyor. Son olarak yıllık ücretinin 4.5 milyon avro yapılmasını talep eden Fransız golcü, 10 milyon avroya satış listesine konuldu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da Bafetimbi Gomis ile yönetim arasında ipler iyice gerildi. Zam talebi kabul görmeyen Fransız oyuncu, satış listesine konuldu.

Milliyet Gazetesi’nden Nevzat Dindar’ın haberine göre; sezon biter bitmez mevcut sözleşmesine zam isteyen ancak talebi kabul edilmeyince İsviçre kampında mutsuz görünen Gomis, sarı kırmızılı kulüpten 2 sezon için net 9 milyon avro istedi.

Yıllık ücretinin 3.35 milyon avrodan 4.5 milyon avroya çıkarılmasını talep eden Gomis, yönetimden olumsuz yanıt aldı. Yaşanan bu anlaşmazlığın ardından Gomis’i satış listesine koyan Galatasaray, golcü oyuncunun bonservisini 10 milyon avro olarak belirledi.

Sarı kırmızılı yönetim geçtiğimiz günlerde Gomis’in menajeri Etinne Mendy ile masaya oturarak, “Madem Çin’den ve Arabistan’dan çok iyi teklifler geliyor, Gomis bunları değerlendirmekte özgür. Ama bu teklifler neden bize de gelmiyor?” çıkışıyla zam konusunda taviz vermeyeceğinin sinyallerini vermişti.