Habib Nurmagomedov: Hepimiz Allah'a inanıyoruz, Allah bizleri kardeş kabul ediyor

Habib Nurmagomedov, McGregor ile oynayacağı maçın tartımında gövde gösterisi yapıyor.
Habib Nurmagomedov, McGregor ile oynayacağı maçın tartımında gövde gösterisi yapıyor.

Conor McGregor'u perişan ederek karma dövüş sanatları hafif siklet unvan maçında kemerini korumayı başararak epik bir hikayenin başrolü olan Habib Nurmagomedov, Türkiye'de özel bir röportaj verdi. Ülkemizden gördüğü desteğin arkasında İslam'ın gücünün olduğunun altını çizen Müslüman sporcu, nasıl Galatasaray taraftarı olduğunu da anlattı.

Karma dövüş sanatları hafif siklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor'u yenerek şampiyonluk kemerini koruyan Müslüman sporcu Habib Nurmagomedov, nasıl Galatasaray taraftarı olduğunu anlattı.

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS’a özel bir röportaj veren Müslüman sporcu, sosyal medyada günlerce konuşulan Galatasaray formalı fotoğraflarının hikayesini paylaştı. Henüz 7 yaşındayken, kolej turnuvasında ikinci olduktan sonra kendilerine ödül olarak Galatasaray forması verildiğini söyleyen Habib, o günden bu yana sarı kırmızılı formayı gururla giydiğini ifade etti.

  • Kolejde, 7. sınıfta bir şampiyona düzenleniyordu. O şampiyonada takımım 2. oldu ve bize hediye olarak Galatasaray formaları verildi. Tabii ki ben de bunu büyük zevkle giydim, hala da giyiyorum. Son dövüşümü kazanmamın ardından Galatasaray resmi hesabından beni tebrik etti o fotoğrafla birlikte. Bu hikaye oradan başlıyor.

Habib Nurmagomedov'un yıllığında bulunan Galatasaray formalı fotoğrafı.
Habib Nurmagomedov'un yıllığında bulunan Galatasaray formalı fotoğrafı.

"ALLAH BİZLERİ KARDEŞ KABUL EDİYOR"

Türkiye’den gördüğü desteğe de ayrıca teşekkür eden Habib Nurmagomedov, Avrupa ve Amerika’dan bakıldığı zaman ülkemizin kendisine gösterdiği desteğin anlaşılamadığını ancak bu desteğin arkasında İslam’ın gücü olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den neden bu kadar destek aldığımı Avrupa'da ve Amerika'da çoğu insan anlamadı. Hepimiz Müslümanız. Allah bize 'Siz kardeşsiniz' demiştir. Hepimiz Allah'a inanıyoruz, Allah bizleri kardeş kabul ediyor. Allah, 'Türkler kendi aralarında, Araplar kendi aralarında kardeştir' demiyor. Müminler kardeştir diyor. O yüzden Türkiye'den çok destek görüyorum.

Habib Nurmagomedov ve arkadaşı, Galatasaray formasıyla poz veriyor.
Habib Nurmagomedov ve arkadaşı, Galatasaray formasıyla poz veriyor.

MESSI Mİ, RONALDO MU?

Habib Nurmagomedov ayrıca spor dünyasını kasıp kavuran son yılların en epik sorusuna da cevap verdi. Messi ve Ronaldo arasından bir seçim yapması isteyen Müslüman sporcu, Portekizli yıldıza daha fazla hayranlık beslediğini itiraf etti.

  • Futbolu çok seviyorum, iyi bir izleyiciyim. Messi'ye saygısızlık edemem, gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biridir. Ronaldo'ya Messi'den daha büyük hayranlık besliyorum. İki büyük sporcu, bir rekabete girişti. Bu rekabet de futbolu çok farklı bir seviyeye getirdi.