Hakem maça damga vurdu: 2-0

​Hakem maça damga vurdu: 2-0
​Hakem maça damga vurdu: 2-0

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu maçında Türkiye deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup oldu. Mücadeleye oynanan futboldan ziyade hakem hataları damgasını vurdu.

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu maçında Türkiye, Ukrayna ile karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlı ekibimiz sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve Dünya Kupası'na gitme şansını neredeyse imkansıza soktu.

Hakem damgasını vurdu

Karşılaşmaya İspanyol hakem Fernandez Borbalan damgasını vurdu. Maçın ardından teknik direktör Mircea Lucescu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İspanyol hakeme sitem etti.

11 puanla 4. sırada

Ukrayna mağlubiyetiyle 11 puanda kalan ay-yıldızlılar I Grubu'nda 4. sıraya geriledi. Türkiye, 6 Eylül'de Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

“Hakeme golleri izlettim”

Mücadelenin ardından teknik direktör Mircea Lucescu hakem hatalarının ön plana çıktığı bir maç oynadıklarını belirtti. Rumen çalıştırıcı, “İzlanda’nın kaybetmesi olayı çok farklı bir boyuta taşıdı. 4 ekibin de şu anda şansı var. Kalan 3 maçımızı da kazanmak zorundayız. Telefonu hakeme gösterdim. Hem ofsayttı, hem de topun aut çizgisini ne kadar geçtiğini gösterdim. En azından özür dilemesi lazımdı. Besedin’in Serdar Aziz’in burnunu kırdığı pozisyon tartışmasız kırmızı karttı. Ama dediğim gibi bunlar oyunun içindeki bazı noktalar” diye konuştu.

“Hakem sonucu etkiledi”

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise "Ukrayna bugün bizden daha üstündü ama hakemin sonucu etkili kararları vardı. İlk golde hatta ben ayağa kalktım ofsayt diye. İkinci golde de topun dışarıdan çevrildiği söyleniyor. Tabii ki bunlar oyunun kaderini etkileyen durumlardı." dedi.

Demireören: Şikayet edeceğiz

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, hakemi şikayet edeceklerini belirtti. Demirören, “Birinci gol ofsayt, ikinci gol aut, verilmeyen kırmızı kart ve bir de Cengiz'in verilmeyen penaltısı var. Tabii ki Ukrayna üstün oynadı ama bunların da verilmesi lazımdı. Kendi aramızda da konuştuk. Biliyorsunuz, daha önce Collina buranın MHK başkanıydı. Hakemlerle ilgili şikayetlerimizi ileteceğiz. Servet Bey'le konuşup ona göre hareket edeceğiz. Özellikle sağ taraftaki yardımcı hakemin hareketleri hoşumuza gitmedi. Ukrayna'yı tebrik ediyorum, çünkü bir şekilde maçı kazandılar" yorumunu yaptı.