Heung-Min Son'a verilen ceza iptal edildi

Heung-Min Son, Premier Lig'de bu sezon 697 dakika süre aldı.
Heung-Min Son, Premier Lig'de bu sezon 697 dakika süre aldı.

Andre Gomes'in sakatlandığı pozisyonda kırmızı kart gören Heung-Min Son için Tottenham'ın yaptığı itiraz kabul edildi. İngiltere Futbol Federasyonu, Everton ile Tottenham arasında oynanan 11. hafta mücadelesinde kırmızı kart gören Heung-Min Son'un cezasını iptal etti.

Tottenham'ın Güney Koreli oyuncusu Heung-Min Son'un Everton maçında gördüğü kırmızı kartın ardından aldığı 3 maçlık ceza iptal edildi.

Karşılaşmanın 78. dakikasında Heung-Min Son sol çizgide ikili mücadeleye girdiği Evertonlı Andre Gomes'e yatarak müdahale etmiş ve Serge Aurier ile çarpışan Gomes'in sağ ayak bileği kırılmıştı. Hakem Martin Atkinson ise Güney Koreli oyuncuya doğrudan kırmızı kartla cezalandırdı.

Heung-Min Son 9 maçta 2 gol 3 asist üretti.
Heung-Min Son 9 maçta 2 gol 3 asist üretti.

Güney Koreli forvet, bu kararın ardından takımının Sheffield United ile hafta sonu yapacağı lig maçında forma giyebilecek. Oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Güney Koreli oyuncu 2015 yılından beri Tottenham forması giyiyor.

 Son, Sheffield United maçında bu hafta oynayabilecek.
Son, Sheffield United maçında bu hafta oynayabilecek.

  • Federasyondan yapılan açıklamada, Son'ın gördüğü kırmızı kart için Tottenham tarafından yapılan itirazın kabul edildiği, hakemin hatalı karar verdiğinin ortaya çıkması üzerine 27 yaşındaki futbolcuya verilen 3 maçlık cezanın da iptal edildiği belirtildi. Maçtan sonra yapılan video incelemelerinde Güney Koreli oyuncunun Gomes'e faul yapmadığı anlaşıldı.