Hüseyin Göçek penaltı kararını neden iptal etmedi?

Yayıncı kuruluş yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray - Atiker Konyaspor maçına damga vuran tartışmalı penaltı pozisyonuna ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Demirkol, Göçek'in Serdar Aziz'e kırmızı kart verdiği ve protokol gereği penaltı pozisyonunu iptal edemeyeceği için yoğun itirazlara rağmen geri adım atmadığını öne sürdü.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray ile Atiker Konyaspor’un 1-1 berabere kaldığı mücadeleye son dakikada verilen penaltı kararı damga vurdu.

Galatasaray forması giyen Serdar Aziz’in Atiker Konyasporlu Skubic’e yaptığı harekette penaltı noktasını gösteren Hüseyin Göçek’in verdiği bu karar ciddi şekilde eleştirildi. Pozisyonu VAR hakemlerine danışmasına rağmen hem inceleme kararı vermeyen hem de kararını değiştirmeyen Göçek’in bunu neden yaptığına dair çarpıcı bir iddia yayıncı kuruluş yorumcusu Mehmet Demirkol’dan geldi.

Galatasaraylı futbolcular tartışmalı penaltı pozisyonunda hakeme yoğun şekilde itiraz ediyor.
Galatasaraylı futbolcular tartışmalı penaltı pozisyonunda hakeme yoğun şekilde itiraz ediyor.

Mehmet Demirkol, Hüseyin Göçek’in kırmızı kart gösterdiği ve protokol gereği iptal edemeyeceği için VAR’a gitmediğini ifade etti. Demirkol ayrıca VAR sistemi için de ‘YOK hükmünde’ yorumunu yaptı.

  • Kırmızı gösterdiği ve protokol gereği iptal edemeyeceği için VAR'a gitmedi. Başka açıklaması YOK. En iyi sistem bile kötü ellerde YOK hükmünde.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🧐 Otoriteler hemfikir: Pozisyon penaltı değil.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()