İlginç tesadüf: Kayserispor'a yenilen hoca değiştiriyor

İlginç tesadüf: Kayserispor'a yenilen hoca değiştiriyor​
İlginç tesadüf: Kayserispor'a yenilen hoca değiştiriyor​

Süper Lig'in bu sezon gösterdiği performansla sürpriz takımı olan Kayserispor'un yendiği 3 takım hoca değişikliğine gitti.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 12 maçta topladığı 22 puanla 4.sırada yer alan Kayserispor ile ilgili ilginç bir tesadüf ortaya çıktı. Ligde bu sezon 6 galibiyet alan Kayserispor, bu galibiyetlerin 3'ünde rakip takımların teknik direktör değişikliğine neden oldu.

Kayserispor'un ligin 5.haftasında Antaltyaspor'u 2-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay istifa etmişti. Yine Kayserispor'un ligin 9.haftasında Atiker Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından da Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay görevinden ayrılmıştı.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Kayserispor, ligin son sırasındaki Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etmiş ve sonrasında Gençlerbirliği Yönetimi, Teknik Direktör Mesut Bakkal ile yollarını ayırmıştı. Böylece toplamda Kayserispor'un galip geldiği 3 maçtan sonra, 3 teknik adam görevinden ayrıldı ya da yönetimler tarafından görevinden alındı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde buluanan Kayserispor'un Rumen Teknik Direktörü Marius Sumudica;

  • "Tamamen tesadüf olduğunu düşünüyorum. Elbette yerli olsun, yabancı olsun, bizim galip geldiğimiz maçlar sonrası bu ayrılıkların yaşanmasına bir çalıştırıcı olarak çok üzülüyorum. Bizim meslektaşlarımızla ilgili yaşadığımız ve gelişen durum tamamen tesadüf. Kayserispor olarak bizim belli hedefimiz var. İçerde ve dışarıda kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.