Infantino'dan kulüplere sert sözler

​Infantino'dan kulüplere sert sözler
​Infantino'dan kulüplere sert sözler

FIFA Başkanı Gianni Infantino transfer döneminde kulüplerin harcadığı astronomik rakamları eleştirdi.

Sezon öncesi transfer döneminde Avrupa kulüplerinin yaptığı astronomik harcamalar, futbol dünyasından birçok kişinin tepkisini çekmiş ve sistemin geleceğine ilişkin soru işaretlerini beraberinde getirmişti. Transfer piyasasının mevcut durumundan duyduğu endişeyi paylaşan son isim, dünya futbolunun başkanı Gianni Infantino oldu.

Uzun süre yürüttüğü UEFA Genel Sekreterliği görevinin ardından geçtiğimiz yılın şubat ayında FIFA Başkanı olan Infantino, transfer sisteminin geldiği ve ileride gelebileceği noktadan sorumlu olduklarını belirterek, bu konuda FIFA olarak harekete geçebileceklerinin sinyalini verdi.

Bu sene dünya futbolunda harcanan toplam transfer ücretinin 1 milyar euro arttığına dikkat çeken Infantino, "Geçtiğimiz yıl transfere 3.6 milyar euro harcanırken bu sene meblağ 4.6 milyon seviyesine geldi. Tabii bunun tamamen negatif bir durum olduğunu söyleyemeyiz, zira bu paranın büyük bir bölümü kulüpler arasında geziyor ve onlar tarafından bölüşülüyor. Sistemdeki asıl sıkıntı, transfer ücretlerinde menajerlik komisyonunun giderek artmasına karşın yetiştirme bedeli ve buna benzer kulüp primlerinin giderek azalması. Bizi ciddi şekilde endişelendiren bu sorun karşısında neler yapabileceğimize bakacağız." diye konuştu.

Geçtiğimiz sezonun başında Paul Pogba'yı Juventus'tan 105 milyon euro karşılığında kadrosuna katan Manchester United futbol dünyasının transfer rekorunu kırarken, bu sezon Paris Saint-Germain 222 milyon euroluk Neymar transferiyle bu rekoru katlamıştı.

(Kaynak: Eurosport)