İşte Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü

İşte Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü
İşte Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü

Fenerbahçe, teknik direktörlük koltuğu için iki önemli ismi listesine aldı. İşte sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıracak o isimler…

Fenerbahçe'de yeni başkan belli olduktan sonra gözler teknik direktör seçimine döndü. Ali Koç'un mevcut teknik direktör Aykut Kocaman ile çalışmak istemediğini bilmeyen yok. Buna rağmen Kocaman yaptığı açıklama ile görevinin başında olduğunu belirtti. Fanatik'in haberini göre; Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi için iki önemli Fransız'ın ismi geçmeye başladı.

İstanbul’a geldi

Fenerbahçe'nin sportif direktörlük konusunda temas halinde olduğu Damien Comolli, önceki akşam İstanbul’a geldi. Ali Koç ile bir görüşme gerçekleştiren yeni sportif direktörün bir numaralı gündem maddesi, teknik direktörü belirlemek.

Ön plana Wenger'in ismi çıktı

Başkanla yapılan toplantı sonrası Arsene Wenger ismi ön plana çıktı. Arsenal’da tecrübeli teknik adamla 7 yıl birlikte çalışan Comolli, aynı zamanda vatandaşı olan 68 yaşındaki hocayla İngiltere’de görüşme yapmaya hazırlanıyor. Wenger’i ikna konusunda Fenerbahçe’nin en büyük yardımcısı, Arsenal’in eski başkanı olan, Ali Koç’un dostu David Dein’den gelecek. 68 yaşındaki çalıştırıcı, mayıs ayının sonunda Dein’in davetlisi olarak Bodrum’a gelmiş ve tatil yapmıştı.

Arsene Wenger kısa bir süre önce Türkiye'ye geldi.nFotoğraf: İHA
Arsene Wenger kısa bir süre önce Türkiye'ye geldi.nFotoğraf: İHA

“Futbolu özledim”

Arsene Wenger, 22 yıllık Arsenal macerasını noktaladıktan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, “Şimdiden futbolu özledim. Fazla uzak kalacağımı sanmıyorum” demişti. Wenger’in adı, Zidane’ın istifası sonrası hoca arayışlarına başlayan Real Madrid ile de anılıyor.

Arsene Wenger kısa bir süre önce Arsenal ile yollarını ayırdı.
Arsene Wenger kısa bir süre önce Arsenal ile yollarını ayırdı.

Blanc iddiası

Wenger’in ardından listenin ikinci sırasında Laurent Blanc’ın adı var. Comolli’nin özellikle çalışmak istediği Fransız teknik adam, 2016 yılında PSG’den ayrıldığından beri takım çalıştırmadı. Blanc, bu sezon kulübeye geri dönmeye hazırlanıyor. 52 yaşındaki hoca için Fenerbahçe dışında aday yoktu. Ancak dün İngiliz basınında çıkan haberlere göre Chelsea de başarılı teknik adamın peşinde. Conte’nin geleceğiyle ilgili henüz karar vermeyen Maviler, Sarri ile yapılan görüşmelerden sonuç alamadı.Conte’nin ayrılması halinde yeni hedefin Blanc olduğu kaydedildi.

Laurent Blanc, PSG ile önemli başarılara imza attı.
Laurent Blanc, PSG ile önemli başarılara imza attı.

Vizesi uzatılmadı

Ancak İngiliz ekibinde, hükümetin kulüp sahibi Abramovich’in vizesini uzatmaması nedeniyle büyük bir belirsizlik hakim. Transfer çalışmalarına ara verilirken, yapımı planlanan yeni stat projesi de durduruldu. Bu nedenle hızlı hareket edilmesi halinde Fenerbahçe’nin eli güçlü görünüyor. Laurent Blanc’ın adı 1 sezon önce Galatasaray ile de anılmış ancak takımın başına Tudor getirilmişti.