Kadıköy'de 3 bin Pancu

Beşiktaş'ın forveti Daniel Pancu, 2004-05 yılında Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde karşılaşmanın 81. dakikasında kaleye geçti.

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe 24 Eylül Pazartesi günü evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak. Bu maça gelecek olan siyah beyazlı taraftarların, Pancu organizasyonu yapacakları iddia edildi.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe 24 Eylül Pazartesi günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk edecek. Karşılaşmada, Fırat Aydınus düdük çalacak. Sezonun ilk derbisine izlemek için stada gelecek olan siyah beyazlı taraftarların, maça 3 bin adet Pancu fotoğrafı ile gidecekleri öne sürüldü.

Skorer'in haberine göre sosyal medyada örgütlenen Beşiktaşlı taraftarlar 'Kadıköy Panteri' olarak bilinen Pancu'nun fotoğrafı ile tribündeki yerlerini alacakları belirtildi.

Maçın 81. dakikasında kaleye geçen Daniel Pancu, kurtarışlarıyla maça damga vurdu.
Maçın 81. dakikasında kaleye geçen Daniel Pancu, kurtarışlarıyla maça damga vurdu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 2004/05 sezonunda Kadıköy'de oynanan karşılaşma Türk futbol tarihine geçti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 17 Nisan 2005'te oynanan maç, adeta gol düellosu şeklinde geçerken, Beşiktaş'ın Rumen futbolcusu Daniel Pancu'nun kaleye geçmesi adeta maça damgasını vurdu.

Karşılaşma 3-2 Beşiktaş'ın lehine devam ederken, 81. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı ve siyah beyazlı takımda kaleci Cordoba kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Üç oyuncu değiştirme hakkı dolan Beşiktaş'ta kaleye Rumen futbolcu Pancu geçti. Alex, 82. dakikada kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak durumu 3-3'e getirdi.

Daniel Pancu, 'Kadıköy Panteri' olarak biliniyor.
Daniel Pancu, 'Kadıköy Panteri' olarak biliniyor.

Derbiye 10 kişi devam eden Beşiktaş'a karşı taraftarının da desteği ile ataklarını ataklarını arttıran Fenerbahçe, Pancu'yu geçmeyi başaramadı. Beşiktaş maçın uzatmalarında bulduğu golle 4-3 öne geçen Beşiktaş, unutulmaz bir derbi zaferi elde etti.

Maçı 4-3 kazanan Beşiktaş, daha sonra bu maçın anısına hatıra tişörtleri yaptırırken, Pancu'nun lakabı da ''Kadıköy Panteri'' oldu.