Kartal yüksekten uçuyor: Namağlup lider

Beşiktaş 2-0 Leipzig
Beşiktaş 2-0 Leipzig

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci hafta maçında Beşiktaş sahasında RB Leipzig'i 2-0 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş ile RB Leipzig karşı karşıya geldi.

Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-0’lık skorla Beşiktaş oldu. Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Ryan Babel ve 43. dakikada Talisca kaydetti. Konuk takım ise müsabaka boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından puanını 6’ya yükselten Beşiktaş, grupta liderliğini perçinledi ve namağlup unvanını korudu. RB Leipsiz ise 1 puanda kalarak grupta son sıraya geriledi.

Beşiktaş bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk iki maçını kazanan ilk Türk takımı olurken, Ryan Babel de Beşiktaş formasıyla ilk iki Şampiyonlar Ligi maçında gol atan ilk isim oldu.

IŞIKLAR GİTTİ, MAÇ DURDU

Vodafone Park’ta mücadelenin 60. dakikasında ışıklar gitti. Aydınlatma sisteminde yaşanan bir aksaklıktan dolayı stada bir süre ışık verilemeyince, maçın hakemi oyunu durdu. Kesintinin uzun süreceği haberi gelmesinin ardından oyuncular soyunma odasına yöneldi ancak tam o anda elektrikler geri geldi.

Aydınlatma sisteminin yeniden çalışır hale gelmesinin ardından futbolcular sahaya döndü ve maç kaldığı yerden devam etti.

Öte yandan, daha önce yine ışıkların gittiği 3 maçı kazanan Beşiktaş, dördüncü maçında da bu geleneğini sürdürdü ve bir süre karanlığa gömülen dördüncü maçını da kazanmış oldu.

MEDEL YİNE SAĞ BAK

Siyah-beyazlı ekipte, derbi maçta olduğu gibi Şampiyonlar Ligi mücadelesinde de sağ bekte Gary Medel görev yaptı. Fenerbahçe maçında bir penaltıya sebebiyet veren Medel, Leipzig karşılaşmasında rakibin soldan hücumlarını engellemeye çalıştı.

CANER ERKİN'E BÜYÜK DESTEK

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının önemli karşılaşmasında tribünleri tamamen doldurdu.

Siyah-beyazlılar, karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan ekiplerinde öncelikle Caner Erkin'i tribünlere çağırdı. Taraftarlar, Caner Erkin'i alkışlarla desteklerken, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'ya tepki gösterdi.

gzt
gzt

Beşiktaşlı taraftarlar, mücadelenin hemen öncesinde tüm oyuncuları tribünlere çağırarak moral verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Talisca'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

11. dakikada Beşiktaş öne geçti. Soldan ceza sahasına girip rakibinden sıyrılan Cenk Tosun topu içeri çevirdi, Babel gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

23. dakikada Sabitzer'in uzak mesafeden şutunda, köşeye giden topa kaleci Fabricio müdahale etti, Medel seken meşin yuvarlağı taca attı.

41. dakikada Babel'in pasıyla soldan ceza sahasına giren Cenk Tosun, dar açıdan şutunu çekti, kaleci Gulacsi gole izin vermedi.

43. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Quaresma'nın sağdan ayağının dışıyla yaptığı ortada Talisca topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Forsberg'in şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

52. dakikada Keita'nın sağdan içeri çevirdiği topu ceza sahasında kontrol eden Sabitzer'in şutunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kornere çeldi.

58. dakikada Oğuzhan Özyakup ve Hutchinson ikilisinin orta sahada kaptırdığı topla atağa çıkan Leipzig'de Sabitzer, ceza yayı üzerinden meşin yuvarlağa sert vurdu. Kaleci Fabricio, uzanarak topu kornere gönderdi.

81. dakikada Leipzig'in kullandığı köşe vuruşunun ardından Klostermann'ın sağdan çevirdiği topa Halstenberg müsait pozisyonda vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

82. dakikada Leipzig gole yaklaştı. Ceza sahasında Pepe'nin hatasında aut çizgisi üzerinde topu kontrol eden Sabitzer, dar açıda olmasına rağmen meşin yuvarlağa sert vurdu. Direğe çarpan top, auta çıktı.

88. dakikada hızla hücuma çıkan Tosic, Negredo ile paslaşarak ceza sahasına girdi. Sırp oyuncunun şutunda, kaleci Gulacsi gole izin vermedi.

89. dakikada kaleci Fabricio ile karşı karşıya kalan Augustin'in sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.