Kasımpaşa'dan devleri kıskandıran performans!

Kasımpaşa Süper Lig'de 3'te 3 yapmayı başardı.
Kasımpaşa Süper Lig'de 3'te 3 yapmayı başardı.

Süper Lig'e 3'te 3 yaparak Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geride bırakan Kasımpaşa, bu başarıya çok düşük bütçeyle imza attı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, 3 büyüklerin 3 oyuncuya verdiği parayla 24 kişilik kadro kurarak takımını zirveye taşımayı başardı.

Transfer döneminin en sessiz takımlarından olan Kasımpaşa, Süper Lig'in bu sezon en flaş takımı oldu. Kemal Özdeş yönetiminde Rize ve Başakşehir'den sonra Sivas karşısında galibiyet alarak tarihinde ilk kez sezona 3'te 3 yaparak zirveye adını yazdıran İstanbul ekibinin, büyük başarısı herkesi şaşırtmayı başardı.

Son 2.5 sezondur neredeyse bütün otiretelerin, "Zayıf kadrosuyla lige tutunması zor" söylemlerine rağmen, ligin en dar oyuncu grubuyla büyük işler yapan Kasımpaşa'nın takım bütçesi sadece 11 milyon avro olduğu biliniyor.

Süper Lig'deki Anadolu takımlarının neredeyse yarı bütçesiyle mücadele eden İstanbul ekibinin, kadrosundaki oyuncuların yıllık kazançlarının toplamı, 3 haftada geride bıraktığı devlerle kıyaslandığında ise uçurum gözler önüne seriliyor.

Ligimizin 3 büyüklerinin futbolculara ödemiş olduğu ücretler sık sık eleştiri konusu olurken, Kasımpaşa'nın şu anki bütçesi 3 büyüklerin 3 oyuncusuyla denk durumda. Bununla beraber Kasımpaşa'nın alternatifi olmayan kadrosuyla oynadığı futbol ve aldığı sonuçlar herkesin beğenisini toplamayı başardı.

Diagne'den tam performans

Geçen sezon devre arasında Kasımpaşa'ya katılan Diagne, çıktığı 17 lig maçında 12 gol atarak İstanbul ekibine büyük katkı sağlamıştı.

Bu sezona da iyi başlayan Senagelli forvet 3 maçta 5 gol attı ve 2006-2007 sezonunda 3 maça 5 golle damga vuran Fenerbahçe'nin efsane ismi Alex de Souza'dan sonra bu performansı ortaya koyan ilk oyuncu oldu.

  • Kasımpaşa’nın Çin’den bonservissiz olarak kadrosuna kattığı 27 yaşındaki oyuncu, İstanbul ekibindeki formuyla ilk kez Senegal Milli Takımı’na davet aldı.