Kenan Sofuoğlu'ndan kritik kariyer kararı

Kenan Sofuoğlu
Kenan Sofuoğlu

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, son dönemde yaptığı kazalar sebebiyle yapı olarak yıldığını ve önümüzdeki 1 ay içerisinde kariyerine nasıl devam edeceğine dair karar vereceğini söyledi.

Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Türk Yoğun Bakım Derneği’nin basın toplantısına katıldı. İstanbul’da bir otelde düzenlenen toplantıya dernek başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar, yönetim kurulu üyeleri Dr. İsmail Cinel, Dr. Zafer Çukurova ve başarılı sporcu Kenan Sofuoğlu katıldı.

"KARİYERİMLE İLGİLİ KARAR VERMEM GEREKİYOR"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, son dönemde geçirdiği kazalar sebebiyle yapı olarak yıldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

  • "Dün İspanya’da sezonun 3’üncü yarışı vardı ona da katılamadım. Bu hafta sonu da Hollanda yarışı var ona da katılamıyorum. Kalçamdaki sorun arttı. Avustralya’daki 2 ay önce bir yaralanmam oldu. Vücudumda deri kaybı oldu. Orası henüz iyileşmediği için bu dönem yarışamıyorum sezonun ortalarında iyileşmiş olacağım ama ondan sonra kariyerim ile ilgili bir karar vermem gerekiyor. Son dönemde çok fazla kazalar yaptım ve bu kazalar beni biraz yıldırdı. Ben yapı olarak yıldım desem de etrafımdaki insanlar yarışlara geri dönmemi istemiyor. Bu anlamda önümüzdeki 1 ay içinde bir karar vermem gerekiyor. Yarış kariyerime nasıl devam edeceğim ile alakalı"

"SAĞLIK DURUMUMDAN DOLAYI PİSTLE İLGİLENEMEDİM"

Sakarya ile Düzce arasında genç sporcuların antrenman yapabileceği bir yarış pisti yaptıran Sofuoğlu, pistin son durumu ile ilgili bilgi vererek, şu açıklamayı yaptı:

  • "Sakarya ile Düzce arasında bir pist yapıyoruz şu anda çok fazla adım atamıyorum sağlık sorunlarımla savaşıyorum. Yarışlara çıkamıyorum. Şu anda en önemli olan şey yarışlara çıkabilmemizdi. O sorunları da 1 aya netleştireceğiz ve yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz"