Leipzig Teknik Direktöründen itiraf: Atmosfere kaybettik

"Atmosfere kaybettik"
"Atmosfere kaybettik"

Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl, 2-0 kaybettikleri Beşiktaş karşılaşmasının ardından mücadeleyi değerlendirdi. Alman teknik adam, özellikle taraftarın etkisinden bahsederek "Tabii ki böyle bir atmosfere takımı hazırlamak mümkün değil" sözleriyle stadın her yönüyle karşı konulamaz bir havası olduğunu itiraf etti.

Şampiyonlar Ligi G Grubu 2. haftasında Beşiktaş’a deplasmanda 2-0 kaybeden RB Leipzig’de Teknik Direktör Ralph Hasenhüttl karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

"Atmosferden çok etkilendik"

Sözlerine rakibi tebrik ederek başlayan genç teknik adam, şunları ifade etti:

  • "İlk yarıda iyi oynadılar ve kazandılar. Haklı da bir galibiyet aldılar. Bence maçın başında özellikle atmosfere yenildik. Bizim için yeni ve alışkın olmadığımız bir atmosferdi. Bundan çok etkilendik. İkinci yarıda oyuncularıma kalitelerini göstermelerini istedim. Bunu da gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. İkinci yarı iyi oynadık ama Beşiktaş haklı bir galibiyet aldı. Bunun yanında bize çok misafirperver davrandılar. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum."

"Beşiktaş’ın puanları tesadüf değil"

Kuralar çekildiğinde Beşiktaş’ın 2 maç sonunda böyle bir durumda olacağını düşünmediğini söyleyen Hasenhüttl, şöyle konuştu:

  • "Ancak unutulmaması gereken Beşiktaş’ın çok tecrübeli bir takım olduğu. Şampiyonlar Ligi’nde bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Beşiktaş çok az fırsatta çok güzel goller attı ve topa sahip olduğunda verdiği aksiyonu da gördük. Beşiktaş’ın bugün aldığı 6 puanın kesinlikle tesadüf olmadığını da söyleyebilirim."

"Bu atmosfere takımı hazırlamak mümkün değil"

Maçtaki atmosferin kendilerini çok etkilediğini söyleyen Ralph Hasenhüttl, sözlerine şöyle devam etti:

  • "Tabii ki böyle bir atmosfere takımı hazırlamak mümkün değil.Kulakları sağır eden bir atmosfer vardı. Kura çekiminden bu yana söylüyorum, genç bir takımız ve alışmalıyız. Sahaya çıktığımızdan bu yana taraftar bizi ıslıkladı ve bundan oyuncularımız etkilendi. Bu atmosferde daha önce oynamadığımız için bundan etkilendik. Genç bir takımız, 1. yılımızda tecrübe topluyoruz."