Lider Galatasaray para basıyor

​Lider Galatasaray para basıyor
​Lider Galatasaray para basıyor

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve liderlik koltuğuna yerleşen Galatasaray aynı zamanda kasasını da dolduruyor.

Galatasaray yeşil sahada aldığı başarılı sonuçlarla kasasını da doldurmaya başladı.

AA
AA

Sarı kırmızılılarda 6 haftalık başarı paraya dönüştü. Kombinelere gösterilen yoğun ilginin ardından stattaki localar da satıldı. G.Saray böylece bonservis giderleriyle oluşan 20 milyon Euro’luk açığın büyük bölümünü kapattı.

Galatasaray’da iki hafta önce başlayan ‘loca operasyonu’ başarıyla sonuçlandı... Kulüp yönetimi, Türk Telekom Stadyumu’nda iki haftadır kalan locaların satışı adına yoğun mesai harcarken camianın önde gelen isimleri ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de loca aldı Bu satışın ardından, geçen yıl toplamda 67 milyon Euro tribün ve loca geliri elde eden Galatasaray, şimdiden 2017-18 yılı hedefi olan 125 milyon TL’yi kasasına koydu.

Sadece tribünden dev gelir

AA
AA

Yeni sezon öncesi takıma büyük yatırım yapan Galatasaray hem sportif hem de ekonomik anlamda bunun getirisini almaya başladı. 2017-18 sezonunda 10 yabancı takviyesi yaparak kadrosunu güçlendiren ve 16 puanla lider olan Galatasaray’ın bu sezonki gelir ve gider hesaplamasında 20 milyon Euro’luk (84 milyon TL) bir açık vardı. Sarı kırmızılı kulüp forma satışları ve başarı gelirleri olmadan sadece tribün geliri ile bu farkı büyük ölçüde kapatmayı başardı.

‘Başarı paraya dönüşüyor’

Sezon başında futbolculara 40 milyon Euro bonservis bedeli harcayan buna karşın giden oyuncularından 18.5 milyon Euro elde edebilen Galatasaray, taraftarlarının kombine ve localara büyük ilgisi sayesinde bu olumsuz tablodan kurtuldu.

Tüm bu gelişmeleri başkan Dursun Özbek “Galatasaray’da iyi futbol ve başarı da paraya dönüşmeye başladı” ifadeleriyle yorumladı. Özbek tüm locaların satıldığını doğrulayarak “Artık Türk Telekom Stadyumu’nda 52 bin kişiye oynamalıyız” dedi.

(Kaynak: Hürriyet)

Aslan geçen sezonu unutturmaya kararlı

Öte yandan 2016-2017 sezonunu 64 puanla 4. sırada tamamlayan Galatasaray bu dönemde gelirler konusunda ciddi sorun yaşamıştı. Geride bıraktığımız sezonu taraftarına unutturmak isten Cim-Bom bu yıl yaptığı flaş transferlerle dikkat çekti. Igor Tudor’lu Galatasaray 6 hafta geride kalan ligde 16 puanla lider durumda. En yakın takipçisi Beşiktaş ise 13 puanla ikincilik koltuğunda oturuyor.

Lisanslı ürünler gelirleri etkiledi

Galatasaray bu yıl aldığı iyi sonuçlarla taraftarlarının yüzünü güldürürken kasasını da dolduruyor. Kombine ve yayın gelirlerinin yanı sıra taraftarların lisanslı ürünlere de ilgisi bir hayli fazla.