Lucescu'dan skandal röportaj: Türkiye'yi ve Türk futbolcuları aşağıladı

Lucescu
Lucescu

Milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu, La Gazzetta dello Sport'a olay açıklamalarda bulundu. Röportajın başından sonuna kadar şikayet eden Lucescu'nun sözleri deprem etkisi yarattı.

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, İtalyan basının önemli spor kuruluşlarından La Gazzetta dello Sport’a skandal niteliğinde bir röportaj verdi.

Demecinin hemen hemen her bölümünde Türkiye’yi ve milli futbolcuları eleştiren Rumen teknik adam, şikayet etmenin dozunu kaçırdı. Yabancı sınırı konusuna değinen Lucescu, "Türkiye gibi Doğu ülkelerinde yabancı sınırı olmadan olmaz" ifadeleriyle şaşkınlık yarattı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Mircea Lucescu ayrıca Türkçe öğrenmesi halinde gazeteciler tarafından sıkı markaj altına alınacağına inandığını belirterek Türkçe öğrenmek istemediğini belirtti.

Mircea Lucescu’nun röportajından satırbaşları:

  • Beraber oynamaya ve kazanmaya alışmış futbolcu grubu elimde yok. Türkiye'de para var, siz İtalyanlar'ın hayal ettiği yeni stadyumlar var ama İtalya'daki gibi futbolcular yok. Federasyonla yabancı sayısına limit koyacağız. Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz. Siz İtalyanlar 10 numarayı görünce aklınıza Platini geliyor. Hakan, Almanya'da geniş alanlar buluyordu, İtalya'da kapalı defanslara karşı etkili olamaz. İtalyancam iyi ama Türkçe öğrenmek istemiyorum. Burada kaç gazeteci beni takip ediyor biliyor musunuz? 40'tan fazla. Eğer Türkçe öğrenirsem ve onlar benimle dillerinde konuşabileceklerini öğrenirlerse beni yaşatmazlar.