Maça çıkmayan Amedspor'a Sivasspor'dan asker selamı

Sivas Belediyespor
Sivas Belediyespor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 19.hafta maçında Sivas Belediyespor-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasına deplasman ekibi çıkmayarak şehri terk etti. Amedspor'un maça çıkmama kararının ardından Sivas Belediyesporlu futbolcular ve hakem heyeti maç saatinde sahaya 'Kalbimizle, duamızla Mehmetçiğin yanındayız' pankartıyla çıktı ve asker selamı verdi.

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 19. hafta maçında Sivas Belediyespor ile karşılaşmak için dün Sivas'a gelen Diyarbakır ekibi Amed Sportif Faaliyetler, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kendi taraftarına uygulanan deplasman yasağını iddia ederek maça çıkmama kararı aldı.

Kampa girdiği otelden ayrılmayan teknik ekip ve futbolcular, takım otobüsünü boş bir şekilde stada gönderdi. Taraftar yasağı nedeniyle takım kaldığı otelden ayrılarak yoğun güvenlik önlemleri arasında Sivas'tan ayrıldı.

SİVAS BELEDİYESPORLU FUTBOLCULARDAN ASKER SELAMI

Amed'in sahaya çıkmaması üzerine Sivas Belediyespor, maç saatinde hakemlerle birlikte sahaya çıktı. Yeşil-beyazlı ekip, sahaya "Kalbimizle, duamızla Mehmetçiğin yanındayız" pankartıyla çıktı. Rakip takımın sahaya çıkmaması nedeniyle de hakemler tekrar soyunma odasına gitti. Sivas Belediyesporlu futbolcular ise sahanın ortasında asker selamı verdi.

Sivas Belediyespor Kulüp Başkanı Hasan Karaman, yaşanan olayla ilgili şöyle konuştu:

  • "Amedspor bu müsabakaya çıkmadı. Gerekçesini bilmiyoruz. Bize resmi olarak bir şey bildirmediler. Biz Sivas Belediyespor olarak sahamızı, takımımızı her şeyimizi hazırladık. Türkiye Futbol Federasyonu'na ve devletin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Sivas Belediyespor olarak sahaya çıktık. Her şeyimiz hazırdı. Fakat Amedspor kendi aralarında kaynaklanan bir sebepten dolayı bugün maça çıkmadılar. Gerekçelerini bize resmi olarak bildirmedikleri için ne sebeple maça çıkmadıklarını bilmiyoruz. Bunu en iyisi kendileri ve federasyon bilir. Biz daha sonra federasyonun alacağı kararı bekleyeceğiz."