Mbappe'nin kontrat detayları ortaya çıktı

Kylian Mbappe, bu sezon çıktığı 41 maçta 36 gol atarken 17 de asist yaptı.
Kylian Mbappe, bu sezon çıktığı 41 maçta 36 gol atarken 17 de asist yaptı.

▬ Paris Saint-Germain forması giyen Kylian Mbappe'nin sözleşme detayları ortaya çıktı.

▬ Oyuncunun biyografisinde yer alan bir bölümün açıklanmasıyla ortaya çıkan kontratta, Fransız futbolcunun yıllık brüt maaşının 20,7 milyon euro olduğu görüldü.

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain'de forma giyen 20 yaşındaki Kylian Mbappe'nin, başkent temsilciyle yaptığı sözleşmenin detayları ortaya çıktı.

Journal du Dimanche tarafından yayınlanan ve Mbappe'nin biyografisinin bir kısmını içeren bölümde, genç yıldızın kazandığı şaşırtıcı rakamlar da gün yüzüne çıkmış oldu.

  • Buna göre Mbappe, 2018-2019 sezonu için PSG'den aylık brüt 1 milyon 468 bin euro (775 bin euro net) kazanırken, bu rakam primlerle birlikte 1 milyon 727 bin euroya çıkıyor.

Mbappe, PSG formasıyla bu sezonu ligde şampiyon olarak tamamladı.
Mbappe, PSG formasıyla bu sezonu ligde şampiyon olarak tamamladı.

Yıllık 12 milyon euro net maaş

Öte yandan 2019-2020 yıllarında artışla birlikte Mbappe'nin aylık brüt maaşı 1 milyon 625 bin euro olurken, Fransız yıldızın kontratının son yılında aylık brüt geliri primsiz 1 milyon 888 bin euroya yükseliyor. Primler dahil ediliği zaman genç futbolcu, 2021-2022 sezonunda toplam 12 milyon euro yıllık net maaş kazanacak.

Ballon d'Or maddesi

Genç yaşına rağmen dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Lionel Messi, Neymar ve Cristiano Ronaldo gibi isimlerle adı yan yana anılan ve ilerleyen yıllarda Real Madrid'e transfer olması beklenen Mbappe'nin PSG'deki kontratında Ballon d'Or ile ilgili özel bir madde bulunduğu da ortaya çıktı. Genç yıldız eğer ödülü kişisel müzesine götürürse maaşına ek hatırı sayılır bir bonus kazanacak.

  • Bu sezon Modric, Ronaldo ve Salah'ın ardından Ballon d'Or için en yüksek oyu alan isim olan Fransız futbolcu olmuştu. İlerleyen yıllarda bir aksilik olmadığı takdirde Mbappe'nin Altın Top'u kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yıldız futbolcu halihazırda kişisel kariyerine Fransa ile bir dünya şampiyonluğu sığdırdı.

Primini bağışlamıştı

Yardımsever kişiliği ile dikkat çeken PSG'nin 19 yaşındaki yıldızı Mbappe, Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanma başarısının ardından turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçildi. Yıldız isim turnuvanın başında söylediği gibi turnuva boyunca elde ettiği geliri yardım kuruluşlarına bağışladı.

Sala için arama çalışmalarına katkı yaptı

Uçağı kaybolduktan sonra uzun bir süre cansız bedeni bulunamayan Emiliano Sala için arama kurtarma çalışmalarının devam etmesi yönünde başlatılan yardım kampanyasına Mbappe de 34 bin dolarlık bağışta bulunmuştu.

Mbappe, Dünya Kupası ile böyle poz verdi.
Mbappe, Dünya Kupası ile böyle poz verdi.