Merih Demiral Şampiyonlar Ligi'ne damga vurdu

Juventus grubunu 16 puanla lider tamamladı.
Juventus grubunu 16 puanla lider tamamladı.

Juventus'ta oynayan milli oyuncu Merih Demiral, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında İtalyan ekibinin, Bayer Leverkusen'i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada 90 dakika forma giyerek kariyerinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıktı. Merih Demiral, gösterdiği performansla tam not aldı.

Juventus'un Şampiyonlar Ligi'nde Leverkusen'ı 2-0 yendiği karşılaşmaya milli futbolcumuz Merih Demiral damga vurdu.

Juventus teknik direktörü Sarri'nin sezon başından bu yana forma şansı vermediği ve ilk kez Şampiyonlar Ligi'nin son maçında sahaya sürdüğü Merih, Leverkusen karşısındaki performansıyla adeta parmak ısırttı.

Merih Demiral ilk Şampiyonlar Ligi maçında 90 dakika görev aldı.
Merih Demiral ilk Şampiyonlar Ligi maçında 90 dakika görev aldı.

Leverkusen'in mutlak iki gol pozisyonunu engelleyen ve ikili mücadelelerinin yüzde 91'ini kazanarak yüzde 92 isabetli pas yüzdesi ile mücadele eden Merih, maçın adamı seçildi.

Merih'in İstatistikleri

Top kapma: 3

Şut bloklama: 2

Top uzaklaştırma: 1

Pas isabeti: Yüzde 92 (47/51)

İkili mücadele kazanma: Yüzde 91

Merih Demiral girdiği ikili mücadelelerde %91 başarı oranı sağladı.
Merih Demiral girdiği ikili mücadelelerde %91 başarı oranı sağladı.

Alternatif bir isimden fazlası

Merih'in performansını UEFA'ya yorumlayan İtalyan gazeteci Paolo Menicucci, "Merih muazzam bir performans sergiledi ve Juventus'un en fazla göze batan futbolcusu oldu. Sarri için harika bir alternatif olarak gösterilen Merih, bu performansıyla alternatif bir isimden fazlası olabileceğini kanıtladı" dedi.

Merih Demiral bu sezon toplamda 180 dakika görev aldı.
Merih Demiral bu sezon toplamda 180 dakika görev aldı.

Merih'in performansını değerlendiren Juventus taraftarları ise yaptığı yorumlarda, "Rugani'nin maçta iyi gözükmesinin sebebi Merih Demiral'dı, büyüleyici bir performans sergiledi. Sezon başından bu yana savunmada sorunlar yaşıyoruz ve Sarri'nin neden Türk generali Merih'i kullanmadığını anlayabilmek mümkün değil" şeklinde ifadeler kullandı.

Merih Demiral patlayıcı, gösterişli

Merih'e fazla şans vermeyen teknik direktör Sarri ise maç sonrasında oyuncuyu överken, "Leverkusen karşısında savunmacılarımız her şeyi yaptı. Merih Demiral öne çıkıyor, çünkü daha patlayıcı, daha gösterişli. Dörtlü savunma oyununu iyi oynadık. Bugün Merih en agresif oynayan oyuncumuzdu ve bu yüzden diğerlerinden daha iyi göründü" diye konuştu.