Muslera'nın cezasını polis verecek!

Muslera'nın cezasını polis verecek!
Muslera'nın cezasını polis verecek!

TFF, küfrü bitirme konusunda net adımlar atıyor. Disiplin Kurulu’na her türlü yetkiyi veren TFF, Yabancı dilde olsa dahi, bir oyuncunun sarf ettiği sözün küfür olup olmadığı ve kime edildiği gibi konularda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi dudak okuma uzmanları ve Adli Tıp gibi kurumlarla işbirliği yaparak karar verecek.

Caner Erkin’in küfürden dolayı 6 maç ceza alması ile birlikte Türk futbolunda yeni bir tartışma başladı. Bu olaydan sonra bu haftada bazı oyuncuların küfürlerinin ekranlara yansıması, küfür ve ağız okuma tartışmalarını başka bir boyuta taşıdı.

Beşiktaşlı Caner Erkin'in ceza almasının hemen ardından bu hafta sonu oynanan Trabzonspor-Galatasaray karşılaşmasında Uruguaylı kaleci Fernando Muslera’nın küfür ettiği gündeme bomba gibi oturdu.

  • · Bu cezalar nasıl verilecek?
  • · Futbolcunun küfür ettiği nasıl tespit edilecek?
  • · Futbolcuyu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) kim sevk edecek?
  • · Futbolcu yabancı dilde küfür ediyorsa bu nasıl tespit edilecek?

BAŞKANIN BİLE YETKİSİ YOK

TFF’nin önde gelen isimleri ve hukukçuları konuyla ilgili konuştu ve şu ilginç sonuç ortaya çıktı:

· Futbolumuzda küfre verilecek cezanın kriterleri henüz belirlenmedi. Dilerseniz şimdi tüm detaylarıyla anlatmaya başlayalım. Ama önce bir konuyu aydınlığa kavuşturalım.

· Futbolcuları, disiplin suçlarından dolayı Disiplin Kurulu’na hangi birim gönderiyor? Yanıtı gayet basit: Disiplin müfettişleri. Bu müfettişler, hakem, temsilci ve gözlemcilerden gelen raporlarla birlikte artık yayıncı kuruluştan alınan görüntüleri inceliyorlar ve ona göre karar alıp oyuncuyu Disiplin Kurulu’na sevk ediyorlar. Başkan ya da herhangi bir yönetim kurulu üyesinin böyle bir yetkisi yok.

Ayrıca, disiplin müfettişleri herhangi bir olayda PFDK’ye sevk etmeye gerek görmese dahi, PFDK re’sen bu olayı gündemine alıp ceza verebilecek.

ŞÜPHELi HER EYLEM DİSİPLİN KURULU’NA GİDECEK

Dün Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşmasında Valbuena'nın da küfür ettiği iddia edildi.
Dün Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşmasında Valbuena'nın da küfür ettiği iddia edildi.
  • · Muslera küfür mü etti? Ettiyse kime etti?
  • · 1-) Kendi kendine mi?
  • · 2-) Hakeme mi?
  • · 3-) Takım arkadaşına mı?
  • . 4-) Rakibe veya rakip takıma mı?
  • · 5-) Seyirciye mi?

Bunların kararını almak ve verilecek cezayı belirlemek artık Disiplin Kurulu’nun elinde.

DİSİPLİN KURULU GEREKİRSE POLİS İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Disiplin Kurulu kararı alırken nelere dikkat edecek, kimlerden nasıl yardım alacak? Şunu belirtelim, federasyon tarafından, Disiplin Kurulu’nun önü tamamen açılmış durumda. Kurul, her türlü araştırmayı yaptırmaya ve uzman kişilerle çalışmaya yetkili olacak.

Yabancı dilde sarf edilen bir sözün küfür olup olmadığı, küfür ise ne dendiği, kime edildiği Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi, dudak okuma uzmanları, ve Adli Tıp gibi kurumlarla çalışılarak karara bağlanacak. Buradan çıkan sonuçlardan sonra kurul, edilen küfre göre bir ceza belirleyecek.

Kaynak: Fanatik