Nagatomo 5.5 yıl sonra gol attı

Yuto Nagatomo maçın ardından taraftarları selamlıyor.
Yuto Nagatomo maçın ardından taraftarları selamlıyor.

Galatasaray forması giyen Yuto Nagatomo, Kayserispor karşısında bir ilke imza attı. Tam 1923 gün sonra gol atan Japon futbolcu, sarı kırmızılı formayla ilk gol sevincini yaşamış oldu.

Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray, sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor'u konuk ederken ev sahibi ekibin Japon yıldızı Yuto Nagatomo sarı-kırmızılı formayla kendisi adına bir ilke imza attı.

2017-18 sezonunun devre arasında Inter'den kiralanan ve bu sezon başında da bonservisiyle sarı-kırmızılı ekibe katılan Nagatomo, Galatasaray'daki ilk golünü İstikbal Mobilya Kayserispor'a karşı kaydetti.

Mücadelenin 45+4. dakikasında Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortaya gelişine kafayı vuran Nagatomo, takımının maçtaki üçüncü golünü atarken kendisinin de sarıkırmızılı formayla ilk golünü kaydetmiş oldu.

Nagatomo'dan 5 yıl sonra gelen gol

Galatasaray formasıyla gol sevinci yaşayan Yuto Nagatomo, bundan önceki son golünü Inter forması giyerken 2013-14 sezonunda kaydetti. 13 Ocak 2014'te Inter'in sahasında Chievo ile 1-1 berabere kaldığı maçta takımının tek golünü kaydeden Japon futbolcu, yaklaşık 5 yıl sonra golle buluştu.

Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulunan Yuto Nagatomo, ''Tabii ki 2 ay sonra sahalara dönmek kolay değil. Sağlık ekibimize, doktorumuza ve kondisyonerlerimize teşekkür ediyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Tüm maçlardan 3 puan almaya çalışmalıyız. Başka takımları düşünmekten ziyade kendimizi düşünmeliyiz'' dedi.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

😎 BİM'de yaşanabilecek en karizmatik 13 saniye.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()