Neymar'ın parası bitti!

​Neymar'ın parası bitti!
​Neymar'ın parası bitti!

Barcelona, Neymar transferinden elde ettiği 222 milyon Euro’yu altı ayda tüketti.

Barcelona yaz transfer döneminde Neymar’ın PSG’ye transferiyle büyük bir şok yaşamıştı. Fanatik’in haberine göre; Barcelona Neymar’dan elde ettiği geliri tüketti. Brezilyalı yıldızı da PSG, bonservis rekoru kırarak kadrosuna katmıştı. PSG, kasasından tamı tamamına 222 milyon Euro’yu (996 milyon TL) çıkartarak yıldız futbolcuya imzayı attırmış ve herkes, Barça’nın eline geçen bu parayla neler yapacağını merak etmeye başlamıştı.

Ousmane Dembele'nin sakatlığı Barcelona'nın planlarını alt üst etti.
Ousmane Dembele'nin sakatlığı Barcelona'nın planlarını alt üst etti.

Bu merak çok kısa sürdü ve Katalan devi, Neymar’dan gelen parayı önce Borussia Dortmund’dan Ousmane Dembele ve son olarak Liverpool’dan Philippe Coutinho’yu alarak tamamen tüketti. Sambacı’nın boşluğunu doldurmak adına önce Coutinho’ya yönelen ve yaz ayında bunu başaramayan Barcelona, onun alternatifi olarak Dembele’ye yöneldi ve Dortmund’a da 130 milyon Euro (583 milyon TL) ödedi.

Zirvenin sahibi oldu

Barcelona son olarak Coutinho'yu renklerine bağladı.
Barcelona son olarak Coutinho'yu renklerine bağladı.

Ancak Coutinho ısrarından vazgeçmeyen La Liga lideri, ara transfer döneminde paraya kıydı ve Brezilyalı oyuncu için de 160 milyon Euro’yu (718 milyon TL) gözden çıkardı. Neymar’ın parasını bitirip, üzerine ekstra para koyan Katalanlar, ayrıca Benfica’dan Semedo’ya 30 milyon (134.7 milyon TL), Guangzhou’dan Paulinho’ya 40 milyon Euro (179 milyon TL) ödemişti. Ayrıca Barça, bu sezon toplamda transfere harcadığı 312.5 milyon Euro (1.4 milyar TL) ile 1 sezonda transfere en çok para veren kulüp sıralamasında zirveyi ele geçirdi.