Oğuzhan taktiğe uymuyor

Oğuzhan Özyakup A Milli Takım Aday Kadrosu Lucescu Havutçu
Oğuzhan Özyakup A Milli Takım Aday Kadrosu Lucescu Havutçu

Beşiktaş kaptanı Oğuzhan Özyakup'un milli takım kadrosuna alınmayışının ardından futbol kamuoyu, bu olayın nedenini merak ediyordu. Beklenen açıklama Tayfur Havutçu'dan geldi: "Oğuzhan taktik anlayıştan dolayı kadroya alınmadı."

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup'un milli takım kadrosunda yer almamasına en yetkili ikinci ağız Tayfur Havutçu açıklık getirdi. Havutçu, yıldız futbolcunun taktik anlayışı gereği kadroya dahil edilmediğini belirtti.

Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'nın elemelerinde 2 ve 5 Eylül'de Ukrayna ve Hırvatistan ile çok kritik maçlara çıkacak olan milli takımda Cuma günü aday kadronun açıklanmasının ardından 1 numaralı gündem maddesi Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup'un davet edilmemesi olmuştu.

Orta sahada Ozan Tufan ve Selçuk İnan gibi kendi kulüplerinde düzenli forma şansı bulamayan isimlerin çağrılıp, Beşiktaşlı yıldızın çağrılmaması, başta siyah beyazlı taraftarlar olmak üzere futbol kamuoyunun büyük bir çoğunluğunun sert tepkisini çekmiş; hatta Oğuzhan, siyah beyazlıların Bursa'yı 2-1 yendiği maçın ardından "Lucescu bana 'Kampta görüşürüz' demişti. Aklıma başka şeyler geliyor" sözleriyle konuyla alakalı şaşkınlığını belirtmişti.

Aday kadronun açıklanmasından kadroya alınan bazı oyuncuların neden alındığı tartışılırken, eleştirilerin odak noktasında ise Ay-Yıldızlı ekibin çiçeği burnunda teknik patronu Mircea Lucescu vardı.

"Sorun Oğuzhan'da değil, Oğuzhan'ı beğeniyoruz"

Rumen çalıştırıcının yardımcısı Tayfur Havutçu konuyla alakalı açıklamalarda bulunurken birçok soru işaretine açıklık getirdi.

Oğuzhan'ın kötü bir oyuncu olmadığını, taktik gereği kadroya alınmadığını vurgulayan Havutçu, "Hocamız Oğuzhan'ı beğeniyor. Kaliteli bir futbolcu olduğunu söylüyor. Zaten kendisiyle de görüştü. Oğuzhan'ın alınmaması kötü oyuncu olduğundan değil" derken yapılan analizler sonrasında bu kararın alındığını söyledi. Tayfur Havutçu genç oyuncunun ilerleyen dönemde mutlaka tekrar milli takım forması giyeceğinin altını çizerek sözlerini tamamladı.