Olaylı ayrılıkların adamı: Ersun Yanal

Trabzon'dan ayrılan Ersun Yanal'ın inişli çıkışlı kariyeri
Trabzon'dan ayrılan Ersun Yanal'ın inişli çıkışlı kariyeri

Trabzonspor'un hafta sonu aldığı 6-1'lik Akhisar yenilgisinden sonra görevine son verilen Ersun Yanal, kariyerine Ege'nin küçük kulüplerinde başlayıp inişli çıkışlı performans çizgisiyle zirveye kadar ulaştı. Son durağı Trabzon olan deneyimli teknik adam için işler yolunda gitmedi.

Ayrıcatecrübeli teknik adamın yönetiminde Gençlerbirliği, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Türkiye Kupası’nda finale çıkmayı başarmış olmasına rağmen, iki finalde de Trabzonspor’a mağlup olarak kupayı elinden kaçırdı.

MİLLİ TAKIMDA KAN UYUMU SAĞLAYAMADI

Gençlerbirliği gibi Anadolu ekibi ve taraftar desteği de oldukça az olan bir kulüpte Avrupa’da böylesine başarıları yakalayan Ersun Yanal’ın adı, Şenol Güneş’in yerine A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için geçmeye başladı.

Eskişehirspor'da Skibbe'nin istifa etmesi üzerine teknik direktörlük görevine getirilen Yanal, Eskişehirspor’da 2 sezon görev yaptı. 2011-2012 sezonunda Süper Lig’i 5. Bitirip UEFA Avrupa Ligi’ne gitmeye hak kazanan Eskişehir, 2012-2013 sezonunu ise 8. bitirdi.

İLK ŞANS FENERBAHÇE'DEN

Kariyerinde hiç büyük takım çalıştırmayan Ersun Yanal, ilk şansı Fenerbahçe ile yakaladı. Eskişehir’deki 2 başarılı sezonun Fenerbahçe’nin başına geçen deneyimli teknik adam, Fenerbahçe ile 2013-2014 sezonunda 27 Nisan'da şampiyon olarak Süper Lig’in en erken şampiyonluğa ulaşan teknik direktörü oldu.

2016-2017 sezonunda takımın temellerini atan ve bir sezonu ilk kez Trabzonspor’da tamamlayan tecrübeli teknik adam, 34 lig maçında 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyet elde ederek 51 puan ile ligi 6. sırada tamamladı ve 1.52 puan ortalaması yakaladı.

Bu sezon ise deneyimli teknik direktör, 8 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.9 puan toplayan Karadeniz takımında Yanal, bu dönemde ise 1.13’luk ortalama ile en kötü dönemini yaşadı. Söz konusu dönemde bordo mavili takım tarihinin en kötü mağlubiyetlerini aldığı dönemi yaşarken en çok gol yediği dönemi de yaşadı. Alınan istikrarsız sonuçların ardından Trabzonspor, Teknik Direktör Ersun Yanal ile yollarını 3. kez ayırmak zorunda kaldı.