Olaylı maç için müfettiş görevlendirildi

Konya
Konya

Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasındaki Süper Kupa maçında yaşanan olaylar nedeniyle İçişleri Bakanlığı, yaşanan olayların incelenmesi için müfettiş görevlendirdi.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca birtakım düzenlemelere gidileceği de ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca, 81 il valiliğince 9 Ağustos Çarşamba günü valilerimiz başkanlığında, İl Spor Güvenlik Kurulları toplanarak önceki tedbirlere ilaveten gerekli ek tedbirlerin alınması karara bağlanacaktır. Hâlihazırda 6222 sayılı Kanun’un 6. maddesi uyarınca, statlar başta olmak üzere tüm spor müsabakalarında, özel güvenlik tarafından alınan güvenlik tedbirlerine ilaveten, polis ve jandarma ekiplerince de gerekli takviye yapılacaktır.

Sahaya giren taraftarlar ile müsabakaların düzenlendiği alana, 6222 sayılı Kanun’un 12. maddesinde belirtilen 'sahalara sokulması yasak olan maddeleri' sokanlar derhal tespit edilerek kişiler hakkında, aynı kanunun 13. maddesi uyarınca gerekli adli ve idari işlem uygulanacaktır."

İki kulüp de PFDK'ya sevk edildi

Süper kupa maçında sahaya giren taraftarın üzerinden kelebek olarak tabir edilen bıçak çıkması, maç boyunca sahaya yanıcı ve patlayıcı maddelerin atılması üzerine iki kulüp de PFDK'ya sevk edildi. Kulüplere saha kapama ve seyirden men cezaları verilmesi ön görülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Süper Kupa olaylarını inceleme kararı aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da Samsun'da oynanan Süper Kupa Finali'nde seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmasıyla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık müfettişleri Samsun'da ve İstanbul'daki TFF merkezinde olayları derinlemesine ele almak üzere kapsamlı bir inceleme yürütecek.

Samsun'da, Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında dün oynanan Turkcell Süper Kupa Karşılaşması sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun hükümleri gereğince iki müfettiş görevlendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerden biri Samsun'da, diğeri ise İstanbul'da Türkiye Futbol Federasyonu Merkezinde bugün itibarıyla incelemelere başlayacak.

Böylece, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri, İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle ortak çalışma yürütecek.

Beşiktaş'tan suç duyurusu

Beşiktaş yönetimi, dün yaşanan olaylarla ilgili olarak ilk hukuki adımı attı.

Beşiktaş, Konyaspor Kulübü, Konyaspor taraftarı ve kamu görevlileri hakkında

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

(Kaynak: Ntv Spor, Fanatik)