Osmanlıspor'da ikinci Akçay dönemi resmen başladı

Başkent ekibi, daha önce anlaşmaya vardığı Akçay için Batıkent Tesisleri'nde imza töreni düzenledi.
Başkent ekibi, daha önce anlaşmaya vardığı Akçay için Batıkent Tesisleri'nde imza töreni düzenledi.

Gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek Osmanlıspor, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Başkent ekibi, daha önce anlaşmaya vardığı Akçay için Batıkent Tesisleri'nde imza töreni düzenledi. İmza töreninde Akçay'ın yanı sıra Osmanlıspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven yer aldı.

Yurtgüven, yaptığı konuşmada, Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu planlarının dışında üzücü, kendilerine yakışmayacak bir şekilde tamamlayarak Spor Toto 1. Lig'e düştüklerini söyledi.

Artık önlerine bakmak zorunda olduklarına işaret eden Yurtgüven, "Osmanlıspor Futbol Kulübü olarak hedefimiz, hak ettiğimiz, ait olduğumuz Süper Lig'e geri dönmek." dedi.

Yurtgüven, genel anlamda kadrolarını koruyacaklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

  • "Kadromuzu koruma kararı aldık. Kadromuzu koruma kararı aldıysak bunun cevabı çok net. Şu an için kimseyi vermeyi düşünmüyoruz. Serdar Gürler'le ilgili 10 milyon avro bonservis talebimiz olduğu yönünde bir açıklama yapıldığı iddia ediliyor ama bu konuda herhangi bir resmi açıklamamız yok. Hiçbir futbolcumuzu satmayı şu an düşünmüyoruz. Satmayı düşünmediğimiz bir adama da zaten değer biçmeyiz herhalde."

AKÇAY'LA AVRUPA'DA TARİH YAMIŞTI

Osmanlıspor, teknik direktör Akçay'ın ilk döneminde 2015-2016 sezonunda Spor Toto Süper Lig'i 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.

Başkent ekibi, ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan lider çıkarak tarihi biri başarı elde etmişti.

Son 32 turunda Yunanistan'ın Olympiakos ekibine elenen mor-sarılılar, daha sonra düşüşe geçmiş ve 2016-2017 sezonunun 25. haftasında alınan Kasımpaşa mağlubiyeti sonrası Akçay ile yolları ayırmıştı.

Akçay'ın ardından Hamza Hamzaoğlu, Bülent Uygun ve İrfan Buz ile çalışan Osmanlıspor, teknik direktör değişikliklerine rağmen düşüşü bir türlü engelleyememiş ve 2017-2018 sezonunu 16. sırada tamamlayarak Süper Lig'e veda etmişti.