Ozan Tufan savaşı çıkıyor

​Ozan Tufan savaşı çıkıyor
​Ozan Tufan savaşı çıkıyor

Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe ile yollarını ayırmaya hazırlanan Ozan Tufan'a talip oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın gözden çıkardığı Ozan Tufan kendine harıl harıl kulüp alıyor. Habertürk'ün iddiasına göre Galatasaray ve Beşiktaş Ozan Tufan'ı radarına aldı.

Telefon trafiği

23 yaşında olan genç futbolcunun potansiyelini bilen iki dev kulübün, Ozan’ı kadrolarına katmak için harekete geçtikleri öğrenildi. Kendisine takım bulması için İstanbul’da bırakılan Ozan Tufan’ı Galatasaraylı ve Beşiktaşlı yetkililerin bizzat telefonla arayarak takımlarına çağırdıkları ortaya çıktı.

‘Bonservis işini hallet’

Fenerbahçe'nin Ozan için 8 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli talep ettiği iddia ediliyor.
Fenerbahçe'nin Ozan için 8 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli talep ettiği iddia ediliyor.

Genç orta sahayı ezeli rakipleri Fenerbahçe’nin elinden alıp parlatmak isteyen iki kulübün yetkililerinin, “Fenerbahçe’yle bonservis işlerini hallet... Seni takımımızda görmeyi çok isteriz. Burada yeniden doğacaksın. Tekrar ritmini bulup, büyük başarılar yakalayacaksın” şeklindeki ifadelerle Ozan’ı ikna etmeye çalıştıkları kaydedildi.

Yönetim rahatsız

Ozan Tufan’ın Galatasaraylı ve Beşiktaşlı yetkililer tarafından arandığını öğrenen Fenerbahçe yönetiminin ise bu durumdan rahatsız oldukları öğrenildi. Ozan’ın ezeli rakiplerine gidip yeniden yükselişe geçmesi durumunda Sarı-Lacivertli taraftarların tepkisini çekeceğini bilen başkan Aziz Yıldırım ve yönetiminin, genç futbolcuyu ezeli rakiplerine göndermek istemedikleri ifade edildi.

Değişilmezler arasında

Ozan ne yaptıysa teknik direktör Aykut Kocaman'ın gözüne giremedi.
Ozan ne yaptıysa teknik direktör Aykut Kocaman'ın gözüne giremedi.

Bursaspor'da gösterdiği performansla o dönemde A Milli Takımı çalıştıran teknik direktör Fatih Terim’in de dikkatini çeken Ozan Tufan, henüz 19 yaşında Türkiye formasını giydi. Toplamda 39 kez terlettiği A Milli Takım forması altında 4 de gol kaydeden 23 yaşındaki oyuncu, Fatih Terim’in kadrosunun değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. Geçtiğimiz günlerde transfer çalışmaları hakkında konuşan Fatih Terim, bir de sürpriz yapabileceklerini belirterek taraftarları meraklandırmıştı.

Sürpriz harekat

Bunun üzerine Ozan’la iletişime geçtikleri öğrenilen Sarı-Kırmızılılar’ın sürprizinin, Ozan Tufan olabileceği konuşulmaya başlandı. Antrenmanda dediklerini yapmadığı için Ozan’ı kadro dışı bıraktığı öne sürülen Aykut Kocaman, genç orta sahayı takımında görmek istemiyor. Antalya kampında önceki gün konuyla ilgili konuşan Kocaman, “Ozan’dan ikinci yarıda beklentilerim yok. Planlarımız arasında yer almıyor. Oyun anlamında daha fazla bir şey alamayacağımızı düşünüyorum ve önünü açmaya karar verdik” demişti. Bursaspor’un altyapısından yetişen Ozan Tufan’a, ilk kez 2013-14 sezonunun devre arasında teknik direktör Christoph Daum tarafından A Takımda forma şansı verilmişti.

Ertesi sezon ise teknik direktörlük görevine Şenol Güneş’in gelmesiyle adeta patlama yapan genç yetenek, dikkatleri üzerine toplamıştı.

Şenol Güneş’in Bursa’da oynattığı akıcı futbolda orta sahanın dinamosu olan Ozan, o sezonun sonunda ise Fenerbahçe’nin yolunu tutmuştu.