Paul Pogba nasıl ve neden Müslüman oldu?

Paul Pogba maç öncesinde dua ediyor.
Paul Pogba maç öncesinde dua ediyor.

Manchester United'ın Fransız yıldızı Paul Pogba, Müslüman arkadaşlarıyla bir kez dua ettikten sonra İslamiyet'i tercih ettiğini anlattı.

Müslüman olduktan sonra hayatının değiştiğini belirten genç futbolcu, İslamiyet'in zihnini açtığını ve daha iyi bir insan olduğunu söyledi.

Fransız oyuncu ayrıca İslamiyet'in terörizmle iç içe gösteren batı medyasını eleştirdi. Pogba, İslam'ın medyada gösterildiği gibi terörizmle alakası olmadığını ve hoşgörü dini olduğunu ifade etti.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United forması giyen Paul Pogba, neden müslüman olduğunu anlattı. The Times’a röportaj veren Fransız yıldız, İslamiyet’i tercih etmesinin sebeplerini sıraladı.

Müslüman olduktan sonra hayata bakış açısının değiştiğini ifade etmekten çekinmeyen genç futbolcu, İslamiyet sayesinde zihninin açıldığını ve daha iyi bir insan olduğunu belirtti. Paul Pogba ayrıca İslamiyet’in medyada gösterildiği gibi bir şey olmadığının da altını çizdi.

Paul Pogba: Kabe hayatımda gördüğüm en güzel şey.
Paul Pogba: Kabe hayatımda gördüğüm en güzel şey.

PAUL POGBA NASIL VE NEDEN MÜSLÜMAN OLDU?

Fransız oyuncu, annesi müslüman olmasına rağmen müslüman olarak doğmadı. İslamiyet’i 20’li yaşlarının başında tercih etti. Arkadaşlarıyla dua ettiği esnada kendisini çok huzurlu hissettiğini belirten Pogba, bu hissiyatın ardından müslüman oldu.

  • “Çok sayıda Müslüman arkadaşım vardı. Her zaman konuşurduk. Kendimi birçok konuda sorguladım. Sonra araştırma yapmaya başladım. Arkadaşlarımla bir kez dua ettik ve farklı şeyler hissettim. Kendimi gerçekten iyi hissettim. O günden beri devam ediyorum. Günde 5 kez ibadet etmek zorundasınız. Bu İslamiyet'in temellerinden biri.”

Fransız futbolcu maçtan önce dua ediyor.
Fransız futbolcu maçtan önce dua ediyor.

İSLAMİYETLE GELEN DEĞİŞİKLİK

Müslüman olduktan sonra çok değiştiğini ifade eden Paul Pogba, hayata dair farkındalığının arttığını ve daha huzurlu bir insan haline geldiğini ifade etti.

  • “Müslüman olmak beni çok değiştirdi. Hayatta bir şeyleri fark ettim. Belki de beni daha huzurlu bir insan yapıyor. İslamiyet zihnimi açtı ve beni daha iyi bir insan yaptı. Her şey için şükretmem gerektiğini anladım. Annem Müslüman olmasına rağmen ben Müslüman doğmadım. Ancak herkese saygı göstererek büyüdüm.”

Milli takımda da duasını etmeyi ihmal etmiyor.
Milli takımda da duasını etmeyi ihmal etmiyor.

İBADETLERİNİ AKSATMAMAYA ÇALIŞIYOR

İbadetin İslamiyet’teki yeri ve önemine son derece vakıf olan Pogba, ibadetin bir nevi şükretmek olduğunun altını çizdi. Fransız yıldız ayrıca ahiret hayatı hakkında da çok daha fazla düşünmeye başladığını anlattı.

  • “İbadet etmenin sebebi af diliyorsun ve sağlığın, sahip olduğun her şey için şükredyorsun. İslamiyet, gerçekten zihnimi açtı ve belki de beni daha iyi bir insan yaptı. Öbür dünya hakkında çok daha fazla düşünüyorsun" Günde 5 kez ibadet etmek zorundasınız. Bu İslamiyet'in temellerinden biri.”

Paul Pogba maç öncesi dua ritüelini aksatmıyor.
Paul Pogba maç öncesi dua ritüelini aksatmıyor.

ALKOL ALMIYOR

Geçtiğimiz ay ramazan ayında Kurt Zouma ile beraber Mekke'ye gittiklerini de anımsatan Paul Pogba, Müslüman olduktan sonra her şeye dikkat ettiğini söyledi. Genç futbolcu, içinde yaşadığı dünyanın tarzına ters şekilde alkol dahi almadığını söyledi.

MEDYAYA İSLAMİYET TEPKİSİ

Yıldız oyuncu son olarak batı medyasının İslamiyet’e olan bakış açışını eleştirdi. Medyada yansıtıldığının aksine İslamiyet’in terörle alakasının olmadığını belirten Pogba, İslam’ın insani değerlere saygı göstermek olduğunu belirtti.

  • “İslamiyet, herkesin sandığı gibi terörizmle alakası yok. Medyada duyduğumuz şeyler çok başka. İslamiyet güzel bir şey. Tanımanız gerekiyor. İslamiyet, tüm insanlara ve her şeye saygıdır"

Paul Pogba & Kurt Zouma, Umre ziyaretinde.
Paul Pogba & Kurt Zouma, Umre ziyaretinde.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🙏 Paul Pogba, İslamiyet'i anlatıyor.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()