Portekizliler Beşiktaş'tan çekiniyor

Porto Beşiktaş maçı
Porto Beşiktaş maçı

Beşiktaş'ta tüm gözler, yarın akşam deplasmanda Porto ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi maçına çevrildi. Devler Ligi'nin en karışık gruplarından birinde yer alan temsilcimiz için hem Portekiz basını hem de eski futbolculardan Nihat Kahveci iddialı yorumlarda bulundu.

Portekiz'in Publico Gazetesi yazarlarından Matheus, Beşiktaş'ın bu zorlu deplasmandan puanla dönebileceğini belirterek, "Porto'nun lige 5'te 5 yaparak başlaması kimseyi korkutmasın, çünkü bu süreçte sadece Braga ile oynadılar. Transfer sezonunu iyi geçiremediler. Sağ beke takviye yapılmadı mesela. Bu yüzden gönderilecek diye beklediğimiz sol bek Layun, sağda oynuyor" dedi.

Aboubakar'ın olmaması avantaj

Matheus şöyle devam etti: "Klasik 4-4-2 oynuyorlar. Torres en dikkat edilmesi gereken oyuncu. Brahimi sol kanada, Corona ise sağ kanada çevrildi. İkisi de orta saha oyuncusuydu. Bu yüzden Porto ortada iyi top çevirebiliyor. Marega ileride oynar. Beşiktaş Torres, Pereira, Brahimi'nin pas bağlantısını engellerse puanla döner. Beşiktaş'ın bir avantajı da 5 gol atan ve sezona fırtına gibi başlayan Aboubakar'ın cezalı olması."

'Her türlü gol atarız'

Bu arada Beşiktaş'ın eski futbolcularından Nihat Kahveci de benzer yorumlarda bulundu. Beşiktaş'ın geçen seneki Şampiyonlar Ligi macerasından ders almış olmasını beklediklerini ifade eden Kahveci şu ifadeleri kullandı:

"Napoli ve Benfica'ya yenilmemiş bir Beşiktaş'tan bahsediyoruz. Dinamo Kiev maçları yüzünden Beşiktaş gruptan çıkamadı. Napoli'ye gidip Napoli'yi yendiysek, Porto'yu da yenebiliriz. Porto çok gol atabilen ama defansif anlamda zaafları olan bir takım. Biz her türlü gol atarız ama defansif anlamda seviyemizi yükseltmemiz lazım."